Lapset puoleen hintaan myös mobiilissa - HSL:n mobiililippusovelluksella voi nyt ostaa lastenlippuja

HSL Mobiililippu uudistuu tänään, kun valikoimiin lisätään lastenlippu. 7–16-vuotiaat lapset voivat ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.

Perheiden matkustaminen joukkoliikenteessä helpottuu, kun lapset saavat tänään oman lipun HSL:n mobiililippusovellukseen.

7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse matkalippua HSL:n liikenteessä.

”Lastenlipun lisäksi uudessa versiossa tulee käyttöön offline-toiminto eli lippu toimii myös ilman netti- tai wlan-yhteyttä. Tämä helpottaa sekä lasten että ulkomaisten turistien matkustamista: nettiyhteyden ei tarvitse olla koko ajan päällä”, sanoo Satu Rönnqvist, HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija.

HSL:n mobiililipun ostamiseen tarvitaan älypuhelin ja HSL Mobiililippu -sovellus, jonka voi ladata maksutta sovelluskaupasta. Mobiililippuja voi ostaa kaikille HSL:n matkustusvyöhykkeille ja ne käyvät kaikissa liikennevälineissä.
Vanhemmat voivat halutessaan asettaa lapsen sovellukseen päiväkohtaiset ostorajat 10–50 euroa.

”Lasten mobiililippua on toivottu meiltä paljon. Lapsilla ja nuorilla matkakortti saattaa unohtua kotiin, mutta kännykkä ei unohdu koskaan. Lippu toimii myös prepaid-liittymissä. Lisäksi lipun voi tilata etukäteen niin, että se tulee voimaan 1–24 tunnin kuluttua”, sanoo HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink.

Lasten mobiililipun voi maksaa Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukorteilla tai puhelinlaskulla.

Lapset matkustavat HSL:n liikenteessä puoleen hintaan. HSL Mobiililipun hinta laskee vuodenvaihteessa. Nyt kaupungin sisäinen lastenlippu maksaa mobiilissa 1,50 euroa. 1.1.2018 alkaen se maksaa 1,10 euroa. Yötaksa poistuu kokonaan 1.1.2018.

Voimassa oleva mobiililippu on kolmivärinen. Lippu näytetään bussissa kuljettajalle ja muissa liikennevälineissä pyydettäessä matkalippujen tarkastajalle.

Lasten mobiililippu tulee aluksi Android-käyttöjärjestelmälle tehtyihin HSL Mobiililippu -sovelluksiin ja sen jälkeen iOS-käyttöjärjestelmälle ja Windows-puhelimille tehtyihin sovelluksiin.

Lue lisää HSL mobiililipusta:

www.hsl.fi/mobiililippu

Jäikö jokin asia mietityttämään? Katso myös usein kysytyt kysymykset:

https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/mobiililippu/ukk
 

7–16-vuotiaille lapsille voi nyt ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.