Tapaseura ry valitsi vuoden 2018 tapateoksi HSL:n ”Kiitos, kun” -bussitarrat

Tapaseura nostaa vuosittain esille esimerkillisesti hyviin tapoihin vaikuttavan teon tai henkilön. Vuoden 2018 tapateoksi valikoitui tänä vuonna HSL:n Kiitos, kun -bussitarrat.

”Tarrat ovat hyvä idea ja muistutus siitä, että joukkoliikennevälineet on tarkoitettu jokaiselle julkista kulkuneuvoa tarvitsevalle. Matkustusmukavuuden ja yleisen viihtyvyyden kannalta on hyvä huomioida kanssamatkustajat”,  Tapaseuran puheenjohtaja Kaarina Suonperä perusteli valintaa.

”Saamme asiakkailta runsaasti toiveita valistuskampanjoista. Perusasiat, kuten istuinpaikan tarjoaminen iäkkäämälle matkustajalle, pysyvät. Teknologiset muutokset toivat ensin kännykkään kailottamisen, ja nyt kiukkua herättää enemmän kuulokkeiden läpi jumputtava musiikki. Yksittäisten tarrojen lisääminen kulkuvälineisiin uusien toiveiden myötä luo epäsiistin yleisvaikutelman, siksi yhdistimme keskeisiä aiheita yhteen tarraan. Halusimme myös välttää perinteistä ”älä tallaa nurmikoita” –tyyliä. Puheenparsi ja kuvitustyyli löytyivät hyvän ryhmätyön tuloksena”, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sari Kotikangas HSL:stä kertoo.  

HSL:n tuore slogan on Parhaat matkat tehdään yhdessä. Huomaavaisuus joukkoliikenteessä tekee kaikkien matkasta hieman mukavamman. Kiitos kun -tarrassa muistutetaan myös matkustusturvallisuuteen liittyvistä asioista, kuten siitä, että seisomapaikalla on hyvä pitää kiinni esimerkiksi tangosta.

Kuvituskuva Kiitos kun -tarrasta