HSL:n sovelluksella saa nyt opiskelijalipun jonottamatta ja kausilipun kestotilauksena

HSL-sovelluksen uusin versio avaa uuden aikakauden Helsingin seudun opiskelijoiden lipunhankintaan. Sekä osto-oikeuden varmentaminen että kausilipun tilaaminen onnistuvat sovelluksessa digitaalisesti. Myös muutaman vuoden tauolla ollut suoraveloitteinen kausilippu tekee digitaalisen paluun HSL-sovelluksessa, josta voi tilata kausilipun jatkuvana tilauksena.

Jatkuvasti voimassa oleva kausilippu on HSL:n asiakkaiden paljon toivoma ominaisuus. HSL-sovelluksessa kauden pituus on kiinteä 30 päivää, mikä vastaa tyypillisimmän kausilatauksen pituutta. Myös veloitus tapahtuu 30 päivän välein, ja hinnoittelu vastaa matkakortille ladattavien kausilippujen hintoja.  

Digitaalinen opiskelijan kausilippu purkaa syksyn perinteisiä päivitysjonoja HSL:n palvelupisteissä. Alkuvaiheessa lipun sovelluksesta voivat tilata korkeakouluissa opiskelevat. Lukiolaiset eivät voi toistaiseksi ostaa kausilippuja sovelluksesta. Sovelluksen käyttäjien varmennus opiskelijaetuuden saamiseksi sujuu sovelluksessa, josta on luotu yhteys Opetushallituksen Koski-palveluun. HSL ja Opetushallitus ovat tyytyväisiä opiskelijalipun toteuttamisessa tehdystä tuloksellisesta yhteistyöstä.

”Kahden viranomaisen digitaalinen yhteistyö on tässä kantanut hyvää hedelmää. Palvelu tuo helpotusta opiskelijan elämään ja säästää paperirumbalta myös viranomaispäässä”, asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink HSL:stä sanoo.

Suomalaisten opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat reilun vuoden ajan olleet saatavilla samasta palvelusta. Jokainen voi nähdä omat tietonsa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.
”Kun kansalaiset ja viranomaiset saavat tarvitsemansa koulutustiedot luotettavasti yhdestä paikasta, syntyy monenlaisia mahdollisuuksia ja hyötyjä. Tämä on hyvä esimerkki siitä, sanoo kehittämispäällikkö Joonas Mäkinen Opetushallituksesta.

Omat suosikkipysäkit ja ostotiedot talteen

HSL:n asiakkaiden toivelistalla ollut omien suosikkipysäkkien lisääminen reittihakuun on myös lisätty sovellukseen.
Sovelluksen kausilippuasiakkaat saavat myös aiempaa paremman näkymän ostotietoihinsa. Tämän vuoksi kausilipun ostamisen yhteydessä käyttäjiä pyydetään luomaan HSL-tunnus.
HSL-sovelluksen tuorein versio on ladattavissa torstaina 28.3.

Lataa/avaa HSL-sovellus tästä