Reittiopas ja kartat johdattavat uusiin vyöhykkeisiin

Jos haluat tietää, minkä vyöhykkeiden kautta matkasi vie sen jälkeen, kun HSL-alueen uudet lippualueet tulevat huhtikuun lopussa käyttöön, Vyöhykkeiden Reittiopas on hyödyksi. Vyöhyketieto tulee myös HSL:n uusiin linjakarttoihin ja pysäkkikilvistä tieto löytyy jo nyt.

Kuvitellaan, että haluaisit matkustaa uusilla vyöhykkeillä Espoon Tapiolasta Vantaalle Tikkurilaan. HSL:n Vyöhykkeiden Reittiopas kertoo, että lähdet Tapiolasta vyöhykkeeltä B, kuljet metrolla Helsingin keskustaan vyöhykkeelle A ja jatkat sieltä edelleen junalla Tikkurilaan, joka sijaitsee vyöhykkeellä C. Matkalippusi on ABC. Opas kertoo myös lipun hinnan. 

Myös HSL-sovellus on jatkossa avuksi uusien vyöhykkeiden matkojen suunnittelussa. Kun syötät lippua ostaessasi lähtöpaikan ja määränpään, opas kertoo, minkä vyöhykkeen lipun tarvitset. Sovellukseen tulee myös uusi mistä-mihin toiminto, jolla voit tarkistaa tarvitsemasi lipun ilman reittihakua. Pääset hankkimaan lipun suoraan reittihausta Osta lippu -painikkeella. Voit ladata maksuttoman HSL-sovelluksen Android- tai iPhone-puhelimeesi sovelluskaupasta. Lue lisää

Paperille painettuna vyöhyketieto löytyy muun muassa HSL:n uusista linjakartoista, joita tulee jakoon joukkoliikenteen palvelupisteisiin huhtikuun puolimaissa. A3 kokoisia vyöhykekarttoja on jo saatavilla palvelupisteissä.

HSL:n uusien vyöhykkeiden verkkosivulta voit jo nyt ladata karttoja osoitteesta www.hsl.fi/uudetvyöhykkeet

Pysäkeillä ja asemilla tieto siitä, millä vyöhykkeellä olet, löytyy jo nyt pysäkkikilvistä. Pysäkeille tulevat myös julisteet uusine vyöhykekarttoineen. 

Kortinlukija tietää, millä vyöhykkeellä kulloinkin ollaan ja tarjoaa sinulle vain niitä lippuja, joita kustakin sijainnista voi ostaa. Lukijan aloitusnäkymä on sen vuoksi erilainen eri vyöhykkeillä.

HSL:n Uudet vyöhykkeet -sivustolta löytyy kortinlukijan esittely, jonka avulla voit
kokeilla lipun ostamista jo nyt.

Myös liikennevälineiden sisänäytöt kertovat jatkossa, millä vyöhykkeellä ajoneuvo on kulloinkin menossa.

Lisätietoja uusista vyöhykkeistä ja lippujen hinnoista: www.hsl.fi/uudetvyöhykkeet