Kerro mielipiteesi Haagan linjastoluonnoksesta 3.11. mennessä

HSL on laatinut luonnoksen Haagan linjastosuunnitelmasta. Voit kommentoida suunnitelmaa sunnuntaihin 3.11. asti. Luonnokseen voi tutustua blogissa. HSL toivoo, että myös mielipiteet suunnitelmasta kerrotaan juuri blogin kautta.

Jotta voit kommentoida suunnitelmaa, sinun ei tarvitse olla Haagan asukas. Myös sellaisten, jotka muuten liikkuvat alueella usein, kannattaa kertoa mielipiteensä.

Voit kertoa mielipiteesi suunnitelmasta myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta.

Kun kommentointiaika on päättynyt, HSL:n suunnittelijat käyvät palautteen läpi. HSL viimeistelee suunnitelman vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on, että uusi linjasto tulisi käyttöön elokuussa 2021.

Runkolinjan on tarkoitus korvata nykyisiä linjoja

Luonnos koskee Haagan ja Kannelmäen bussilinjoja 33, 37, 40, 41, 42, 43, 52 ja 431. Keskeisin muutosehdotus nykyiseen linjastoon on se, että linjat 40, 41 ja 43 korvattaisiin runkolinjalla. Sen on tarkoitus liikennöidä tiheästi keskustasta Etelä- ja Pohjois-Haagan kautta Kannelmäkeen.  

Kun HSL laati luonnosta, se käytti apunaan esimerkiksi Haagan liikkumiskyselyä ja blogiin tulleita kommentteja sekä aiempia asiakaspalautteita.

Suunnitelman tavoitteena on selkeä linjasto, joka tarjoaa entistä parempia liityntäyhteyksiä ja jota matkustajien on helppo käyttää.

Asukastilaisuus suunnitelmasta Pohjois-Haagassa 24.10.

HSL järjestää linjastosuunnitelmasta asukastilaisuuden torstaina 24.10. kello 18–19.30 Valkean talon auditoriossa. Osoite on Ilkantie 4, Helsinki.

Tilaisuus alkaa HSL:n esityksellä. Sen jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Linjastosuunnitelman blogi