Metroliikenne siirtyy talvikauden aikatauluihin 10.8. alkaen ja liikennöi tiheästi aiempaa pidempään

Metroliikenne siirtyy talvikauden aikataulujen 10.8. alkaen ja liikenne tihenee molemmilla metrolinjoilla 5 minuutin vuoroväliin ruuhkatunteina. Metro myös liikennöi tiheästi aiempaa pidempään ennen ja jälkeen ruuhka-aikojen.

Tihein mahdollinen metroliikenne eli 2,5 minuutin vuoroväli osuudella Itäkeskus-Tapiola alkaa aamulla puoli tuntia aiemmin ja jatkuu tunnin pidempään. Iltapäivällä liikenne alkaa tuntia aiemmin ja jatkuu myös tunnin pidempään. Tiheällä vuorovälin liikennöidään arkisin siis noin klo 6.00 - 10.15 ja klo 13.00 - 19.40 välisinä aikoina.

Muutoksella pyritään lisäämään matkustusväljyyttä metrossa. Laajennettu tiheä liikenne mahdollistaa myös paremmmin matkustamisen sijoittamista ruuhka-aikojen alkuun tai loppuun. Kesän ajan suljettuna ollut Koivusaareen metroasema avautuu matkustajille jo torstaina 6.8.2020. Nämä ja muut liikenteen muutokset löydät myös Reittioppaasta.

Metron aikataulut PDF-muodossa 10.8.2020 alkaen