Raitiolinjat 7A ja 7B palaavat 14. syyskuuta normaalireitille Pasilassa

Pasilan raitiotietyöt valmistuvat ja ratikat 7A ja 7B pääsevät takaisin normaalille reitilleen 14. syyskuuta. Samalla niiden aikataulut muuttuvat. Raitiovaunuja korvaavan bussin 7X liikenne loppuu. Raitiolinjojen 7B ja 9 päätepysäkit Pasilan Ratapihantiellä vaihtavat keskenään paikkaa 14.9.

Raitiolinjojen 7A ja 7B aikataulut 14.9.2015 alkaen

Raitiolinjojen 7A ja 7B reitillä aikaisemmin ollut Esterinportti-pysäkkipari Pasilankadulla on kadun rakennustöiden vuoksi poissa käytöstä toistaiseksi.

Linjojen 7B ja 9 pysäkit Pasilassa vaihtuvat 14.9.

Raitiolinjat 7B ja 9 vaihtavat keskenään päätepysäkkejä Pasilan Ratapihantiellä 14.9.2015 alkaen. Linjan 9 vaunut lähtevät jatkossa etummaiselta pysäkiltä ja linjan 7B vaunut takimmaiselta pysäkiltä. Muutoksen tarkoituksena on parantaa linjan 9 täsmällisyyttä ruuhka-aikoina, kun sen ei enää tarvitse ohittaa linjan 7B vaunua sivuraiteen kautta lähtiessään kohti Kalliota.

Poikkeusreitit 14.9. asti

Ratikat ajavat 14.9. asti poikkeusreittejä ja noudattavat samoja aikatauluja kuin kesällä. Pasilansillalla ja Länsi-Pasilassa ei ole raitioliikennettä. Raitiolinja 7A ajaa Pasilan asemalta Sörnäisten, Hakaniemen ja Senaatintorin kautta Meilahteen Kuusitien kääntöpaikalle. Linja 7B ajaa saman reitin toiseen suuntaan.

Ratikkaa korvaava bussi 7X jatkaa liikennöintiä niin kauan kuin poikkeusreitit ovat käytössä. Bussin aikataulu muuttuu 31.8. Bussin 7X aikataulu 31.8. - 13.9.

Bussi 7X ajaa Länsi-Pasilan lenkin vain yhteen suuntaan, Pasilankatu – Kyllikinportti – Pasilanraitio – Pasilankatu – Pasilansilta ja edelleen reitille Ratapihantie – Savonkatu – Nordenskiöldinkatu – Mannerheimintie. Bussin 7X päätepysäkki Länsi-Pasilassa on Maistraatintorin pysäkki 0606 ja keskustassa Postikadun pysäkki 2038.

Linjojen 7A, 7B ja 7X reitit kartalla

Raitiovaunut ovat poikkeusreiteillä Pasilan katu- ja ratatöiden vuoksi. Raitiovaunurataa siirretään Pasilan sillalla, Pasilankadulla, Palkkatilanportilla ja Kyllikinportilla yhteensä yli 2 000 raidemetriä. Rakennustöiden valmistuttua raitiovaunut liikennöivät Pasilankadulla omalla korotetulla kaistallaan.

Työt jatkuvat syksyllä vielä muun muassa Pasilankadulla, jonka kaikki ajokaistat ja kevyen liikenteen väylät saadaan käyttöön lokakuun lopussa.

Pasilasta on tulossa lähivuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta. Vuoteen 2040 mennessä Pasilassa on arviolta 20 000 asukasta ja 50 000 työpaikkaa.