Kehäradan sähköhäiriö on korjattu, liikenne palaa normaaliksi kahdeksan jälkeen perjantai-iltana

Päivitetty klo  20:00

Kehäradan sähkövika on korjattu, ja liikenne on palaamassa normaaliksi.

Ensiksi lähtee liikenteeseen I-juna Helsingistä Tikkurilan kautta Lentoasemalle kello 20.09. Ensimmäinen P-juna Helsingistä Vantaankosken kautta Lentoasemalle lähtee kello 20.14. I- ja P-lähijunaliikenne Lentoasemalta Helsinkiin käynnistyy perjantai-iltana noin 20.45.

Kehäradan lähijunaliikenteessä voi olla myöhästymisiä vielä perjantai-illan ja yön aikana.

Kehäradalla oli sähkökatkos, ja katkon aikana Vantaankoski-Hiekkaharju-välillä ei kulkenut junia. Junaliikenne Kehäradalla katkesi hieman yhdeksän jälkeen aamulla. Liikenne kehäradalla saatiin käynnistettyä kahdeksan jälkeen perjantai-iltana.

Katkon aikana HSL:n matkalippujen tarkastajat ohjasivat matkustajia korvaaviin busseihin. Tikkurilan ja Lentoaseman välillä liikennöi korvaava bussi 575X ja Vantaankosken ja Lentoaseman välillä korvaava bussi 573X. Myös linjalla 615 oli lisäliikennettä tunnuksella 615X.

Kehäradan sähkökatkoksen aikana Hiekkaharjun ja Vantaankosken välillä lähijunat eivät kulkeneet seuraavien asemien kautta: Leinelä, Lentoasema, Aviapolis, Kivistö, Vehkala.

Korvaava bussi 573X ajoi Vantaankoski-Vehkala-Kivistö-Aviapolis-Lentoasema välillä. Tikkurilan ja Lentoaseman väliä liikennöi korvaava bussi 575X. HSL:n matkalippujen tarkastajat ohjasivat matkustajia asemilla. 

Korvaava bussi 573X liikennöi Vantaankosken ja Lentoaseman välillä ja pysähtyi Vehkalassa, Kivistössä, Aviapoliksessa ja Lentoasemalla. Bussi lähti terminaali 1:ssä laiturista 14 ja terminaali 2:ssa laiturista 27.

Korvaava bussi 575X liikennöi välillä Tikkurila-Lentoasema. Tikkurilassa bussi lähti laiturista 5, Lentoasemalla terminaali 1:ssä bussi lähti laiturista 12 ja terminaali 2:ssa laiturista 25. 575X kulki noin 15 minuutin välein. Bussi pysähtyi Lentoasemantiellä myös Ilmailutien pysäkeillä. Bussin 575X reittikartta

Myös linjalle 615 saatiin lisäliikennettä. Lisäbussit ajoivat tunntuksella 615X Rautatientorin ja Lentoaseman välillä. Bussi lähti Rautatientorilla laiturista 12 ja Lentoasemalla T1:ssä laiturista 12 ja T:ssa laiturista 25.

I- ja P-kulkivat Helsingin ja Vantaankosken välillä eli läntisellä osuudella Kehärataa. Helsingistä Hiekkaharjuun ja Hiekkaharjusta Helsinkiin pääsi N-junalla, joka korvasi K-junat, jotka siis liikennöitiin N-tunnuksella.