Joulun ajan liikenne Helsingin seudulla

Helsingin seudun liikenteen lähijunat, metro, bussit, raitiovaunut ja Suomenlinnan lautta ajavat jouluaattona, maanantaina 24.12., sunnuntain aikataulujen mukaan koko päivän.

  • Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon suunnan bussiliikenne päättyy kuitenkin noin klo 16.
  • Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunaliikenne (R- ja Z-junat) harvenee klo 17 alkaen. L-juna Siuntion kautta ei ole kulussa.
  • U-linjojen bussit ajavat pääsääntöisesti lauantaiaikataulujen mukaan klo 13 asti, minkä jälkeen liikennöidään rajoitetusti. Tuusulan suunnan U-linjat 662-665 kulkevat kuitenkin sunnuntain aikataulujen mukaan.
  • Raitiolinjoilla 5 ja 6T on poikkeuksia laivojen kulkuajoista riippuen.

Joulupäivänä 25.12. liikenne käynnistyy sunnuntaiaikataulujen mukaisesti noin klo 11.

  • Bussiliikenteessä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla ajetaan sunnuntain lähdöt klo 10.30 alkaen. Kirkkonummen ja Sipoon suunnan bussilinjoja ei kuitenkaan liikennöidä joulupäivänä ollenkaan. Keravan suunnalla kulkee vain linja 633N poikkeusaikataululla. U-bussilinjoilla liikennöidään vain rajoitetusti. Tuusulan suunnan U-linjat 662-665 kulkevat kuitenkin sunnuntain aikataulujen mukaan klo 11 alkaen.
  • Lähijunat ajavat joulupäivän aamuna normaalia sunnuntaita harvemmin aikatauluin noin klo 11 asti, minkä jälkeen junat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan. Lähijunilla on myös jouluyönä poikkeuksia Helsingin ja Pasilan välillä tehtävien ratatöiden takia.
  • Myös metroliikenne käynnistyy pääteasemilta noin klo 10.30.
  • Raitioliikenne alkaa noin klo 11 ja satamalinjoilla 5 ja 7 liikenne alkaa jo aikaisemmin laivojen mukaan. Linjoilla 5 ja 6T on myös muita poikkeuksia laivojen kulkuajoista riippuen.
  • Suomenlinnan lautta liikennöi sunnuntaiaikataulun mukaan koko päivän.

Tapaninpäivänä 26.12. on sunnuntailiikenne.

Raitiolinja 5 liikennöi laivojen kulkuaikojen mukaan.

Katso joulun ajan tarkemmat aikataulut:

Bussit

Lähijunat

Metro

Raitiolinjat

Jouluaattona lisäliikennettä hautausmaille

Hietaniemen hautausmaalle pääsee jouluaattona linjalla 24X Asema-aukio (Postitalo) - Hietaniemi. Kellonummen hautausmaalle pääsee linjalla 226A ja Honkanummen hautausmaalle linjalla 722, jolla on lisäliikennettä.

Linja 24X liikennöi Hietaniemen kierroksen yksisuuntaisena myötäpäivään. Bussi lähtee pysäkiltä Postitalo (2038) 15 minuutin välein klo 10.40–16.10. Paluulähdöt Hietaniemenkadulta pysäkiltä Hietaniemi (1269) samoin 15 minuutin välein klo 11.00–16.30. Linja 24 ei jouluaattona aja klo 8 -20 Hietaniemen kautta vaan suoraan Mechelininkatua.

Bussien 24 ja 24X reitit jouluaattona

HSL:n asiakaspalvelu jouluna

HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteet on suljettu jouluaaton sekä joulunpyhät.

Myös HSL:n tarkastusmaksutoimisto on suljettu jouluaaton ja joulunpyhät.

HSL:n asiakaspalvelusta, puh. 09 4766 4000, saa henkilökohtaista neuvontaa jouluaattona klo 8-15 ja joulupäivänä sekä tapaninpäivänä klo 9-17.