Lipunmyynti HSL-alueen lähijunissa muuttuu 1. tammikuuta

Vuoden 2014 alusta lähtien HSL-alueen sisäisillä matkoilla lähijunissa myydään ainoastaan HSL:n lippuja. VR:n vyöhykeliput kelpaavat lähijunissa edelleen HSL-alueen ulkopuolelta matkaavien lippuina.

Muutos vaikuttaa HSL-alueella matkustavien elämään käytännössä siten, että HSL-alueen sisäisille matkoille voi ostaa junista ainoastaan HSL:n lippuja. HSL-lipun etuna on vaihtomahdollisuus muuhun HSL-alueen joukkoliikenteeseen. Edullisimmat liput ovat HSL:n matkakortille ladattavia arvo- ja kausilippuja.

VR:n vyöhykeliput kelpaavat edelleen, jos matka alkaa tai jatkuu HSL-alueen ulkopuolelle. Esimerkiksi matkan Riihimäeltä Espooseen tai Rekolasta Järvenpäähän sekä matkaan liittyvät vaihdot voi edelleen tehdä VR:n vyöhykelipulla. Lisäksi HSL-alueen ulkopuolella asuvat, Keravan ja Kirkkonummen asemilta kyytiin nousevat matkustajat voivat käyttää työmatkaliikenteessä vuoden vaihteen jälkeenkin VR:n kausilippua.

Myös VR:n kaukoliikenteen lipulla voi vaihtaa HSL-alueen lähiliikenteen junaan HSL:n lippua ostamatta ja matkustaa määräasemalle saakka.

Lippujen hinnoittelun näkökulmasta muutos HSL-alueella tuntuu etenkin Keravalla ja Kirkkonummella asuvien eläkeläisten lippujen hinnoissa. HSL ei myönnä eläkeläisille ikään perustuvaa alennusta vaan alennuksiin ovat oikeutettuja Kelan kansaneläkkeen tai takuueläkkeen saajat. 

Ennen vuodenvaihdetta ostetut VR:n sarjaliput ja myös kausiliput kelpaavat alkuperäisen voimassaolon mukaisesti.

HSL:n lippujen hinnat 2014