HSL Mobiililippu -sovelluksen saa nyt myös Windows Phoneen

HSL julkaisi HSL Mobiililippu -sovelluksen tänään Windows Phone -älypuhelimille. Maksuttomalla sovelluksella voi ostaa kertalipun kaikkiin HSL-alueen liikennevälineisiin koko HSL-alueella. Kaikille HSL:n vyöhykkeille – Helsinki, Espoo ja Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Sipoo, Kirkkonummi sekä seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 – on oma kertalippunsa. Kertalipun voi ostaa Soneran, Elisan, DNA:n ja näiden tytäryhtiöiden liittymistä. Lippu veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL aloitti HSL Mobiililippu -sovelluksen pilotoinnin marraskuussa Android-puhelimiin ladattavalla sovelluksella. IOS-puhelimiin tarkoitettu lippusovellus julkaistaan vuodenvaihteessa.

”Mobiililippu on helppo tapa maksaa matka: kaikilla on nyt oma lippuautomaatti taskussa”, sanoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:n Matkustajapalvelut-osastolta.

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilattava kertalippu on samanhintainen kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettava kertalippu. Mobiililippu näytetään bussissa kuljettajalle. Muissa liikennevälineissä – metrossa, raitiovaunuissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla – mobiililippu näytetään pyydettäessä konduktöörille tai matkalipuntarkastajalle.

Yhden ja kahden vyöhykkeen mobiililiput ovat voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Koko HSL-alueella kelpaava lähiseutu 3 -mobiililippu on voimassa 100 minuuttia. Nykyisen tekstiviestilipun tapaan mobiililippu on ostettava ja sen pitää saapua HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin matkustaja astuu liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

Linkit Windows kaupassa eri kkäyttöliittymäversioille:
Windows 10 versio :  https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh1ndz7
Windows Phone 8.1 ja aikaisempi : http://windowsphone.com/s?appid=0b125771-125f-4327-8aa4-f1fef27b35e2

HSL Mobiililippu on osa HSL:n digijulkistusten sarjaa, joka käynnistyi marraskuun alussa verkkokaupan ja sähköisen asiakasohjelman avautumisella. Ensi vuoden aikana HSL tuo asiakkaidensa käyttöön kaupunkipyörien digipalvelut, mobiililipun seuraavan version sekä täysin reaaliaikaisen liikennetiedon koko HSL-alueelle. Matkakortin lataus onnistuu verkkokaupassa arviolta vuoden 2017 alussa. HSL kehittää aktiivisesti digipalveluitaan ja etsii jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia alan muiden toimijoiden kanssa.