Lähijunaliikenteessä muutoksia keskiviikkona 13.1. - Torstaina palataan normaaliaikatauluihin

Keskiviikkona lähijunaliikenteessä ajetaan supistettua liikennettä tiistaisen runsaan lumentulon vuoksi. Keskiviikkona junaliikenteessä noudatetaan poikkeusaikataulua. Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan. Torstaina myös lähijunaliikenteessä palataan normaaleihin aikatauluihin.

klo 10.30

Kaikki K-junat korvataan N-junilla, jotka liikennöivät 30 minuutin vuorovälillä.
Pääradan junat R, H ja T liikennöivät, ja lisäksi tunnuksettomat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa.
Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat liikennöivät 20 minuutin vuorovälillä.
Rantaradalla liikennöivät L-, S- ja U-junat. Junat eivät pysähdy Leppävaaran ja Huopalahden välisillä asemilla.

Keskiviikon aikana asemilla tehdään tehostettua aurausta ja vaihteiden puhdistusta lumesta, ja poissa käytöstä olleet Leppävaaran kaupunkiradan asemat puhdistetaan liikennöitävään kuntoon. HSL, VR ja Liikennevirasto kiittävät matkustajia ymmärryksestä huonojen keliolosuhteiden aiheuttamissa liikennöintipulmissa.

aikataulu_2016_01_13.pdf

Lähijunaliikenteen linjakartta

Raitioliikenteen liikennetilanne kartalla

Miksi lähijunaliikenteen vuoroja on harvennettu?

Lumisade vaikeuttaa junien kulkua merkittävästi tukkimalla vaihteita. Pöllyävä lumi aiheuttaa myös vikoja esimerkiksi junien ovien toimintaan. Supistamissuunnitelmassa liikennettä vähennetään niin, että jäljelle jäävällä liikenteellä on paremmat mahdollisuudet toimia. Lumipyryssä normaaliaikataulut eivät pidä ja seurauksena on suuria myöhästymisiä ja lopulta myöhästymisten ketjuuntumista.

Esimerkiksi, jos juna myöhästyy yli aikataulun mukaisen vuorovälinsä, esimerkiksi 10 minuuttia, olisi myöhästynyt juna seuraavan lähtevän vuoron tiellä,  ja näin myöhästyttäisi lisää seuraavaa junaa.Tilannetta pyritään välttämään harvemmilla vuoroväleillä. HSL ja VR laativat supistamissuunnitelmat yhteistyössä vuosittain. Nyt käytössä oleva suunnitelma on marraskuulta 2015.