Bussi- ja junaliikenteessä muutoksia 27.3.

Lähijunaliikenteen linjatunnuksissa ja pysähtymispaikoissa tapahtuu muutoksia pääsiäisenä 27.3. Lähijunaliikenteen muutosten vuoksi myös Espoon, Keravan, Kirkkonummen ja Sipoon sisäisten ja seutulinjojen aikataulut muuttuvat samanaikaisesti. HSL haluaa varmistaa uusilla bussiaikatauluilla sujuvat vaihdot juniin.

Muutokset bussilinjoilla

Bussien aikataulut muuttuvat 27.3. alkaen (Linjanumeroa klikkaamaalla avautuu pdf-muotoinen aikataulu)

Espoo
21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 31, 42, 46, 51, 65/K, 82, 85 ja 86 sekä 243, 502 ja 510B

Kerava
5 sekä 973, 738 ja 633

Kirkkonummi
173, 903 ja 911

Sipoo
985

Uusi bussilinja 166B aloittaa

Uusi bussilinja 166B, Kauklahti-Lasilaakso aloittaa 27.3. Linja korvaa lakkautettavan Mankin seisakkeen liikennettä.

Linjan 166B reitti

Linjan 166B aikataulu

Lähijunaliikenteen muutokset    
 

Lähijunaliikenteen muutokset tulevat voimaan sunnuntaista 27.3. alkaen ja suurimmat koskevat rantaradan liikennettä.

Y-junan reitti lyhenee välille Helsinki-Siuntio. Aikataulut ja pysähdyspaikat muuttuvat. Y-Juna pysähtyy Helsingin ja Siuntion välillä Pasilassa, Huopalahdessa, Leppävaarassa, Espoossa, Masalassa ja Kirkkonummella. Juna kulkee arkisin neljä kertaa suuntaansa.HSL:n liput kelpaavat Y-junassa vain osuudella Helsinki-Kirkkonummi. Siuntiosta alkavilla tai sinne päättyvillä junamatkoilla on käytössä VR:n liput. HSL järjestää Y-junan liikenteen liikenne- ja viestintäministeriön valtuuttamana HSL:n ja VR:n välisen liikennöintisopimuksen puitteissa.

Uusi X-juna alkaa liikennöidä ruuhkatunteinaHelsingin ja Kirkkonummen väliä. X-juna pysähtyy samoilla asemilla kuin Y-juna.  Sillä on yksi lähtö aamulla Kirkkonummelta ja yksi lähtö iltapäivällä Helsingistä.

Mankin ja Luoman seisakkeet lakkautetaan. Seisakkeilta on noussut vähän matkustajia kyytiin, ja jos ne jäisivät käyttöön, Siuntioon ei olisi mahdollista liikennöidä nopealla Y-junalla.
Mankin yhteyksiä korvaa uusi bussilinja 166B, Kauklahti-Lasilaakso. Luoman yhteytenä toimii bussilinja 911, Kauklahti-Masala-Kirkkonummi.

S ja U-junat Helsingistä Kirkkonummelle yhdistyvät uudeksi U-junaksi, joka pysähtyy myös Tolsassa ja Jorvaksessa.  Myös L-junien aikatauluihin tulee pieniä muutoksia. Muutos nopeuttaa U- ja L-junien kulkua muutamilla minuuteilla ja parantaa junaliikenteen tasavälisyyttä ja luotettavuutta.

H- ja R-junat yhdistyvät R-junaksi, joka pysähtyy HSL-alueella jatkossakin vain Pasilassa, Tikkurilassa ja Keravalla.

Z-junien aikataulu muuttuu.

Osa T-junista muuttuu R-juniksi. HSL-alueella poistuvia T-junia korvataan uusilla N-junan lähdöillä sekä kehärataa liikennöivän I-junan uudella lähdöllä Helsingistä klo 23:29.

D-junat. Riihimäen ja Helsingin väliseen työmatkaliikenteeseen tulee nopeita vuoroja linjatunnuksella D, jotka pysähtyvät HSL-alueella Tikkurilassa ja Pasilassa.

lähijunatSuurenna kartta

Uudet aikataulut VR:n sivuilla