100 päivää länsimetron käynnistymiseen: Pyöräile metroreitti lauantaina 7.5.

Huomenna pyöräillään länsimetron reitti ja valmistaudutaan metron lähtölaskentaan.

Huomenna lauantaina käynnistyy valtakunnallinen pyöräilyviikko (7.-15.5) ja juhlitaan kansallista pyöräilypäivää teemalla "Aina myötätuulessa!" Samalla käynnistyy lähtölaskenta länsimetron liikkeellelähtöön: huomisesta laskettuna on enää sata päivää siihen, kun ensimmäinen metrojuna nytkähtää liikkeelle Espoossa 15.8.

Päivän kunniaksi HSL järjestää yhdessä Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo), Espoon kaupungin ja Lauttasaari-Seuran kanssa maksuttoman Länsimetropyöräilyn lauantaina 7.5. klo 10–14. Polkemaan voi lähteä joko Matinkylästä Matinkylän jäähallin pihalta tai Lauttasaaresta Lauttasaaren ala-asteen koulun pihasta. HSL on mukana menossa Matinkylässä Espoon kaupungin edustajien ja Lauttasaaressa Lauttasaari-seuran ja Helsingin Polkupyöräilijöiden edustajien kanssa. Tilaisuudessa on tarjolla pyöräilyn lisäksi mm. pientä pyörähuoltoa pyöräilyyn osallistujille.

Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa https://www.lyyti.in/lansimetropyoraily, mutta paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta. Tapahtuma on osallistujille maksuton.  Länsimetropyöräily järjestetään omatoimipyöräilynä ja jokainen voi käydä pyöräilemässä reitin oman aikataulunsa mukaisesti klo 10–14 välillä. Pyöräilyreitti merkitään maastoon ja polkemaan voi lähteä joko Matinkylästä tai Lauttasaaresta.

Matinkylästä polkemaan lähdetään Matinkylän jäähallin pihasta, osoitteesta Matinkartanontie 9-11.  Lauttasaaresta polkemaan lähdetään  Lauttasaaren ala-asteen pihasta, osoitteesta Myllykalliontie 3, 00200 Helsinki. Molemmat paikat toimivat sekä lähtö- että maalipaikkoina. Aikaa yhdensuuntaiseen pyörälenkkiin välillä Matinkylä-Lauttasaari kuluu enimmillään tunti.  Matinkylästä lähtevät voivat tarkistaa reitin täältä:  https://ridewithgps.com/routes/13411431  ja Lauttasaaresta lähtevät täältä: https://ridewithgps.com/routes/13547912

Katso myös tapahtuman Facebook-sivut osoitteessa https://www.facebook.com/events/1585810901733454/

Pyöräilyviikon teemapäivät

  • Kansallinen pyöräilypäivä ja Pyöräilyviikon avaus lauantaina 7.5.
  • Länsimetropyöräily ja 100 päivää länsimetroon –tapahtuma 7.5.
  • Pyörällä töihin -päivä tiistaina 10.5.  VeloKeila Espoon Keilaniemessä

Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 11.5.