Opiskelija: Matkakorttien tilapäiset päivityspisteet ovat avautuneet

Rautatientorin palvelupisteessä kovin ruuhka on elo-syyskuun vaihteessa iltapäivisin. Jos haluaa välttyä ruuhkalta, alennusoikeus kannattaa käydä päivittämässä heti elokuun alussa ja mahdollisimman aikaisin päivällä, aamuisin klo 8-9 ei juuri koskaan ole jonoa.Väliaikaisiin palvelupisteisiin ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, opinahjoon katsomatta.

Väliaikaiset palvelupisteet opiskelijoiden palveluksessa

Helsingin yliopisto, Kaisa-kirjaston aula
avoinna ma-pe 8.8.- 9.9.2016 klo 9.00.-16.00.
Vain opiskelija-alennuksen päivittäminen matkakortille, ei myyntiä

Aalto yliopisto, Otaniemi
Otakaari 1, opiskelijahubi
avoinna ma-pe 15.8.-9.9.2016 klo 12.00.-15.45.
Opiskelija-alennuksen päivittäminen matkakortille, kauden ja arvon lataus

Opiskelija tarvitsee mukaansa joko huolellisesti täytetyn HSL:n opiskelijan alennuslippuhakemuksen oppilaitoksen leimalla ja allekirjoituksella tai HSL:n hyväksymän opiskelijakortin (SYL sininen kortti, SAMOK sininen kortti, OSKU ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, LYYRA) voimassaolevalla lukuvuositarralla.

Valmentavat opinnot (VALMA) eivät oikeuta HSL:n opiskelija-alennukseen.

30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta sekä kaikilta kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta edellytetään lisäksi Kelan tai Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomaisen myönteinen opintotukipäätös tai Kelan myönteinen kuntoutusrahapäätös. Opintotueksi hyväksytään opintoraha ja/tai valtion takaama opintolaina. Opintorahakuukausien määrä on aika, jossa opinnot tulisi lainsäätäjän mielestä suorittaa.