HSL juhlistaa Auton vapaapäivää 22.9. alennuslipuilla ja kiertoajeluilla

Liikkujan viikon aluksi 16.9. HSL tarjoaa pyörähuoltoa Pitkänsillan kupeessa

Pyöräilijöille on tarjolla aamiaista ja pyöränhuoltoa.

Pyöräilijöille on tarjolla aamupalaa ja pyöränhuoltoa Liikkujan viikolla.

Millä lähdet tänään töihin? Entä treeneihin tai konserttiin? Teemme noin tuhat arkista matkaa vuosittain. Huomenna perjantaina 16.9. alkava Liikkujan viikko on loistava hetki pysähtyä hetkeksi miettimään, miten matkat kannattaa taittaa.

HSL juhlistaa Liikkujan viikkoa tempauksilla ja Auton vapaapäivää alennuslipuilla.

Liikkujan viikko aloitetaan perjantaina 16.9. Pitkänsillan kupeessa, Kaisaniemen puiston kulmalla, jossa HSL tarjoaa ilmaiseksi pienimuotoista pyörien huoltoa. Pyöräilijöille on jaossa myös välipalaa ja satulansuojia sadepäiviä varten.

Auton vapaapäivänä 22.9. liikkujille on tarjolla aamupalaa, alennuslippuja ja kiertoajeluja.

Pyöräilijöille tarjotaan aamupalaa torstaina 22.9. kello 7–9 Helsingin Baanalla Porkkalankadun sillan alla. HSL jakaa pyörän huomiovaloja ja satulasuojia. Aamupalalla tarjotaan myös pyöräilyvinkkejä sekä pieniä huoltotoimenpiteitä kuten ketjujen öljyämistä ja renkaiden pumppaamista. Tapahtuman järjestää Helsingin Polkupyöräilijät HePo.

Auton vapaapäivänä 22.9. Helsingin seudun joukkoliikenteessä voi myös matkustaa alennetuin hinnoin. HSL tarjoaa yhden, kahden ja kolmen vyöhykkeen kerta- ja arvoliput 1, 2 ja 3 eurolla. Lasten ja alennusryhmien lippujen hinnat ovat 0,50, 1 ja 1,5 euroa. Alennus koskee myös mobiili- ja tekstiviestilippuja. Alennetut hinnat ovat käytössä 22.9. klo 4.30 alkaen seuraavan liikennöintivuorokauden yötaksan alkuun klo 02.00 saakka. Useimmissa Keravalle, Kirkkonummelle ja Sipooseen kulkevissa U-liikenteen busseissa edun saa vain ostamalla arvolipun HSL:n matkakortilla.

Iltapäivällä 22.9. voi myös lähteä opastetulle kiertoajelulle. Noin kello 15.30–17.30 Helsingin Turistioppaat ry:n ammattitaitoiset oppaat kertovat raitiolinjojen 2 ja 3 sekä runkolinjojen 550 ja 560 reittien varrella sijaitsevista paikoista. Kierrokselle pääsee mukaan voimassaolevalla matkalipulla.

HSL haluaa ohjata ihmisiä liikkumaan kestävästi. Eri matkoille kannattaa valita niihin parhaiten sopivat välineet: töihin julkisilla kulkuneuvoilla, treeneihin pyörällä ja konserttiin vaikkapa kimppakyydillä. Eri kulkutapoja voi myös ketjuttaa: pyörällä liityntäparkkiin, siitä metroon ja loppumatka kaupunkipyörällä. Helsingin seutu kasvaa kovaa vauhtia, ja HSL:n tavoitteena on ohjata liikenteen kasvu joukkoliikenteen lisäksi kävelyyn ja pyöräilyyn.

Lue lisää Liikkujan viikosta