HSL:n palvelupisteissä voi käyttää digitaalista opiskelijakorttia

Mobiiliopiskelijakortilla voi päivittää HSL:n matkakortille oikeuden opiskelija-alennukseen

Matkakortin opiskelija-alennusoikeuden voi päivittää digitaalisella opiskelijakortilla HSL:n omissa palvelupisteissä

Matkakortin opiskelija-alennusoikeuden voi päivittää digitaalisella opiskelijakortilla HSL:n omissa palvelupisteissä. Kuva: Lauri Eriksson

HSL:n omissa palvelupisteissä Rautatientorin metroasemalla, Itäkeskuksen metroasemalla ja Itä-Pasilassa pilotoidaan digitaalisen opiskelijakortin käyttöä. Digitaalisen opiskelijakortin QR-koodilla voi nyt päivittää opiskelija-alennusoikeuden matkakortilleen. Opiskelija-alennuksella HSL:n kausi- ja arvoliput ovat puolet normaaleja lippuja halvempia.

Lisätietoja opiskelija-alennuksen ehdoista on HSL.fi:ssä: 

https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/opiskelijat

Digitaalisen opiskelijakortin Frank App -sovelluksen saa ladattua iOS- ja Android-puhelimille AppStore ja Google Play –sovelluskaupoista.

Matkakortin muissa palvelupisteissä – esimerkiksi kuntien yhteispalvelupisteissä – digitaalista opiskelijakorttia ei pystytä vielä todistamaan oikeaksi, joten niissä opiskelijan pitää käyttää tavallista opiskelijakorttia tai HSL:n alennuslippuhakemusta.

Oikeus opiskelija-alennukseen pitää uusia vuosittain HSL:n omissa palvelupisteissä, muissa matkakortin palvelupisteissä tai syksyisin korkeakoulujen tilapäisissä matkakorttien päivityspisteissä. Sekä digitaalisella opiskelijakortilla että tavallisella opiskelijakortilla asioidessa opiskelijaa pyydetään näyttämään myös kortin käyttäjän henkilötodistus. Kaikilta 30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta sekä kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta pyydetään myös Kelan myönteinen päätös opintorahan, opintolainan tai kuntoutusrahan saamisesta.

Lisätietoja opiskelija-alennuksen saamisesta on HSL.fi:ssä:

http://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/opiskelijat

HSL:n omien palvelupisteiden yhteystiedot ovat HSL:fi:ssä:

http://www.hsl.fi/asiakaspalvelu

Matkakortin palvelupisteiden yhteystiedot ovat täällä:

https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/matkakortin_palvelupisteet_syksy_2016.pdf