HSL:n matkakortilla etuja yhteiskäyttöautopalveluista ja autovuokraamoista

Pääkaupunkiseudulla on hyvin toimiva joukkoliikenne ja pyörä on kaupunkiympäristössä nopein kulkuväline alle viiden kilometrin matkoilla. Jos kuitenkin tarvitsee autoa silloin tällöin, sitä ei välttämättä kannata omistaa, vaan voi käyttää myös yhteiskäyttö- tai vuokra-autopalveluita.

HSL:n matkakorttiasiakkaat saavat etuja yhteiskäyttöautoyritysten 24Rent, City Car Club ja EkoRent sekä autovuokraamoiden Avis, Europcar, Hertz ja Sixt palveluista. Etuihin voi tutustua osoitteessa www.hsl.fi/asiakasedut.

Yhteiskäyttöauton saa lyhyeksikin aikaa käyttöönsä ja noutopaikkoja löytyy ympäri pääkaupunkiseutua. Jos autoa tarvitsee vähintään vuorokaudeksi, sen vuokraaminen voi olla edullisempaa.

Auton omistaminen käy kalliiksi

Oman auton pitäminen on usein kalliin resurssin vajaakäyttöä. Moni laskee kustannuksiin mukaan pelkät juoksevat kulut, kuten polttoaineen sekä pysäköinti- ja huoltomaksut. Omistusautoon liittyy kuitenkin joukko kiinteitä kustannuksia, kuten pääoman korot ja vakuutukset, joista omistaja maksaa, vaikka auto vain seisoisi parkkipaikalla – tutkimusten mukaan jopa 95 % ajasta.

Yhteiskäyttöautot sopivat hyvin satunnaiseen auton tarpeeseen. Yhteiskäyttöautopalveluita tarjoavilla yrityksillä on erilaisia automalleja, kuten sähkö-, hybridi- ja pakettiautoja, ympäri pääkaupunkiseutua lähellä käyttäjien koteja ja työpaikkoja. Autojen käyttöoikeuden saa liittymällä netissä tai sovelluksen kautta palvelun käyttäjäksi. Kunkin autonkäyttötarpeen yhteydessä ei jäseneksi liittymisen jälkeen tehdä erillisiä sopimuksia, vaan auton saa käyttöönsä netissä tai mobiilisti varaamalla. Auton käyttöönotto ja palautus hoituvat omalla matkapuhelimella.

Yhteiskäyttöautopalvelu tulee omaa autoa edullisemmaksi, jos ajokilometrejä kertyy alle 10 000 vuodessa. Helsingissä yhteiskäyttöiset henkilöautot on varustettu Z-tunnuksella, joka oikeuttaa ne pysäköimään asukaspysäköintipaikalle alueesta riippumatta. 

Viikonloppureissulle auton vuokraaminen voi olla yhteiskäyttöautopalvelua edullisempaa. Autovuokraamossa auton käytöstä tehdään joka kerta erillinen sopimus. Minimivuokra-aika on yleensä vuorokausi ja auto noudetaan vuokraamosta. Jotkut vuokraamot tuovat auton asiakkaan toivomaan osoitteeseen erillismaksua vastaan. Vuokran lisäksi asiakas maksaa käyttämästään polttoaineesta. Vuokraamoista löytyy autoja moneen tarpeeseen sekä esimerkiksi lastenistuimia ja navigaattoreita.

Esite autottomille autoilijoille

HSL kampanjoi nyt omissa kanavissaan autottoman elämäntavan puolesta. Autopalveluilla on myös erityistarjouksia, joihin kannattaa tutustua Autoiluopas autottomalle -esitteessä.

”Meillä on samaan aikaan käynnissä myös matkakorttikampanja, jossa uudet asiakkaat voivat tilata maksutta kotiin toimitettuna kaksi viikkoa kautta matkakortille ladattuna. Nyt kannattaakin luopua omasta autosta tai vähintään kakkosautosta ja siirtyä joukkoliikenteen ja autopalveluiden käyttäjäksi”, toteaa HSL:n johtava liikkumisen ohjauksen asiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Esite autottomalle autoilijalle