Helsingin ensimmäinen täyssähköbussi lähti liikenteeseen

Helsingin ensimmäinen kokonaan sähköllä kulkeva bussi aloitti liikenteen maanantaina 23.1. Ruskeasuon ja Rautatientorin välisellä linjalla 23.


Helsingin Bussiliikenne Oy:n kuljettaja Tero Hankosaari lataa Linkker-bussin linjan 23 Invalidisäätiön päätepysäkillä aamupäivällä maanantaina 23.1., eikä työhön mene aikaa pikalatauslaitteella kuin muutama minuutti. Kuljettajan mukaan yhdellä latauksella pääsisi puolitoista kierrosta, mutta koska Rautatientorin latausasema on vasta rakenteilla, bussi ladataan Invalidisäätiöllä joka kerta.

Linkker-bussia tulee sen ensimmäisenä päivänä kokeilemaan muun muassa Ruskeasuon päiväkodin esikouluryhmä. Latauspiste on kiinnittänyt opettajien ja lasten huomion jo edellisellä viikolla
”Saapa nähdä, millaisilla autoilla nämä lapset aikuisina kulkevat”, tuumailee lastentarhanopettaja Hanna Still, joka ei ole itsekään koskaan aikaisemmin sähköautolla kulkenut.

Yli kaksikymmentä vilkkaasti pulisevaa tenavaa hiljenevät kuin taikaiskusta, kun sähköbussi liukuu liikkeelle.  Ja heidän arvionsa on: onpas hiljaista ja tasaista kyytiä.

Entä kuinka Linkker-bussi istuu kuljettajan käteen?
”Sähkömoottorissa on vääntöä, joten tämä kiihtyy hyvin ja pysyy henkilöautojen perässä vaivatta”, Hankosaari vastaa.  

Useampikin kyytiin nousija lausahtaa kuljettajalle uudesta kulkuneuvosta jonkun myönteisen kommentin. Radiokadun pysäkillä muun matkustaja jopa taputtaa Hankosaarta selkään ja onnittele sähköbussista.
Saavumme Rautatientorille. Kysytään Hankosaarelta nyt tätäkin: kun maanantai on Helsingin täyssähköbussin ensimmäinen päivä, onko kuljettajalla nyt historiallinen olo?
”No sikäli kyllä, että ajoin myös sen aamun aivan ensimmäisen matkustajavuoron.”

Lisätietoja sähköbussista