Lautta vie talvimatkalle Suomenlinnaan

Jos hiihtolomaviikkoa viettää Helsingissä, yksi varteenotettava käyntikohde on Suomenlinna, jonne pääsee Kauppatorilta lähtevällä lautalla aamuvarhaisesta alkaen.

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta talviaikaan tiheimmillään 40 minuutin välein. Ensimmäinen vuoro lähtee sekä arkisin että viikonloppuisin klo 6.20 ja viimeinen yöllä klo 2.20.

Vaikka kesä on Suomenlinnan ehdotonta sesonkiaikaa, linnoitussaaret ovat jo vuosia kasvattaneet tasaisesti suosiotaan talvimatkailukohteena. Vuoden 2016 helmikuussa Suomenlinnassa vieraili 27 000 henkeä. Sitä edellisen vuoden helmikuussa kävijöitä oli 22 500.

Suomenlinnassa on monia näyttelyitä, museoita, kahviloita ja ravintoloita auki ympäri vuoden. Eteläisen Suomen hiihtolomaviikolla 20.2.-26.2. Sotamuseoon on ilmainen sisäänpääsy.
Hiihtolomaviikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina 25. ja 26.2. myös Lelumuseo ja sen kahvila ovat auki. Jos ulkomaalaisia vieraita tulee käymään, Suomenlinnassa on viikonloppuisin opastettuja englanninkielisiä kierroksia.
Suomenlinnan Suomi100 -ohjelma käynnistyy Philomela-kuoron konsertilla 25.2.   

Sunnuntaina 26.2. Suomenlinnassa järjestetään Pokemon Go -tapahtuma, ja koska tapahtumaan on odotettavissa runsaasti kävijöitä, HSL järjestää saarille lisäliikennettä.

Suomenlinnan lautalla käyvät kaikki HSL:n liput, myös mobiililippu. HSL:n lippuvalikoimasta löytyy myös Suomenlinnan-lippu, joka on viiden euron hintainen ja voimassa 12 tuntia, joten yhdellä lipulla ehtii tehdä mukavasti saarikierroksen ja palata mantereelle.  
Suomenlinna-lipun voi ostaa ennakkoon kertakortille ladattuna ja sitä saa myös paperitulosteena Kauppatorin ja Katajanokan terminaalien lippuautomaateista, joista voi myös ostaa ryhmälipun 2 - 31 matkustajalle.

Aikatauluihin

Lisätietoa lipuista

Suomenlinnan sivut

Pokemon Go -tapahtuman aikainen lisäliikenne