Yleläiset kokeilivat joukkoliikennettä ja latasivat sen jälkeen innolla matkakorttejaan

Yli 30 yleläistä Helsingissä ja Tampereella testasi viime vuoden lokakuussa joukkoliikennettä, kun täkynä oli ilmaiset matkat kokeilujaksolla ja omaksi jäävä matkakortti kotiin toimitettuna. Kampanja oli ilmeisen onnistunut, sillä yhtä lukuun ottamatta kaikki palautekyselyyn vastanneet aikoivat jatkossakin käyttää uutta matkakorttiaan.

Yli puolet HSL-alueen kokeilijoista oli ladannut matkakortilleen kautta tai arvoa kokeilun jälkeen. Kampanja oli avoin henkilöille, joilla ei ennestään ollut matkakorttia.

Suurimmalla osalla matkat sujuivat odotusten mukaisesti, mutta esiin tuli myös mukavia yllätyksiä, kun joukkoliikenne toimi selvästi odotuksia paremmin. ”Aikataulut pitivät hienosti”, kommentoi eräs.  Vain yhdelle kokeilijalle palvelutaso oli pettymys, kun suora bussilinja oli lopetettu, mutta positiivista asennetta löytyi silti: ”Heti kun Länsimetro aukeaa, niin otan uuden kokeilun!”
 
Moni kokeilija piti matkakortilla matkustamista helppona, kun kertalippuja ei enää tarvinnut ostaa käteisellä tai tekstiviestillä.
Kriittisen palautteen osalta varsinkin suorien vaihdottomien yhteyksien puute koettiin ongelmaksi. Muutama vastaaja totesi, että koska työmatkalla ei ole vaihdotonta yhteyttä, kokeilu vaikuttaa enemmän vapaa-ajan matkustukseen tai työasiointiin keskustan suuntaan.

Yleisradio järjesti kampanjan työmatkaliikenteen kehittämisohjelman pohjalta ja yhteistyössä HSL:n ja Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa.
HSL:n kanssa on mahdollista toteuttaa matkakorttikokeilu yli 100 henkilön työpaikoille.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: yrityspalvelut@hsl.fi.

 

Teksti:
Ville Voltti, Mobinet Oy, ville.voltti@mobinet.fi, 040 513 4045
Anna Ruskovaara, HSL, anna.ruskovaara@hsl.fi, 050 414 6404