HSL-alueen aamuliikenne sujui verraten hyvin

Veturinkuljettajien mielenilmaus on näkynyt HSL-alueen liikenteessä normaalia täydempinä busseina, mutta olosuhteet huomioon ottaen aamu sujui hyvin. HSLn saamien tietojen mukaan yleisesti ottaen terminaaleissa ja bussipysäkeillä vältyttiin pahalta ruuhkalta ja tungokselta. Osassa busseissa on ollut jopa väljää. Myöhästymiset ovat olleet 5-10 minuutin luokkaa. Viivästystä aiheutti aamulla muun muassa Turuntiellä sattunut kolari.

”Iltapäiväruuhkassa ajettavaan kalustoon ei ole tulossa muutoksia tai lisäyksiä. Normaalitiistaina ruuhkatunnit ovat klo 15-17. Jos omaa matkaa on mahdollista ajoittaa ruuhkahuipun ulkopuolelle, se sujuvoittaa liikennettä”, HSL:n päällikköpäivystäjä Mika Häyrynen suosittelee. 

Lentoasemalle ajavissa busseissa oli täyttä. HSL suositteleekin matkalla lentoasemalle mahdollisuuksien mukaan käyttämään myös Hakaniemestä lähtevää bussia 617 tai Elielinaukiolta lähtevää bussia 415. Lentoasemalla on tänään useampia oppaita, jotka ohjaavat matkustajia busseihin ja myyvät lippuja.

HSL:n saaman tiedon mukaan junaliikenne käynnistyy normaalien aikataulujen mukaan heti puolenyön jälkeen. Poikkeuksena on peruttu N-juna Keravalta klo 00.14.