Kaikilta HSL:n asemilta voi nyt ostaa matkalipun

HSL:n lipunmyyntiautomaattien asennukset on nyt saatu päätökseen. HSL-alueen 48 asemalla lipun voi ostaa myös automaatista.

Kaikilla asemilla on vähintään yksi lippuautomaatti. Viimeisimpänä Kirkkonummen asema on saanut monilippuautomaatin.


HSL on kesän ja alkusyksyn aikana asentanut alueelleen 29 uutta kertalippuautomaattia sekä 4 monilippuautomaattia.


Keravan automaatti on VR:n automaatti, josta saa myös HSL:n lippuja. Keravalle asennetaan syyskuun aikana monilippuautomaatti, jossa voi ladata matkakortteja ja ostaa lipun joko käteisellä tai kortilla.


”Pahoittelemme asiakkaillemme automaattien viivästymisestä aiheutunutta haittaa. Onneksi asennukset ovat sujuneet loppukesästä suunnitelmien mukaisesti, kun kokoamiseen liittyvät ongelmat saatiin ratkaistua”, ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:stä sanoo.


Heinäkuun puolivälistä lähtien HSL:n lipunmyyjät paikkasivat osaltaan automaattien puutetta myymällä lippuja muun muassa Lentoasemalla ja Päärautatieasemalla. Lipunmyyjät lopettivat työnsä, kun automaattien asennukset valmistuivat. Lentokentällä jatkaa kuitenkin HSL:n ja VR:n yhteinen opastushenkilökunta turistien auttamista lippuautomaattien käytössä.


Tällä hetkellä HSL:n lippuja voi ostaa HSL:n automaattien lisäksi HSL-alueella sijaitsevista VR:n automaateista, R-kioskeista sekä perinteisesti matkakortilla ja HSL:n mobiililippusovelluksella. Mobiilisovelluksen tuotevalikoima on laajentunut vuorokausilipuilla ja myöhemmin syksyllä sovellukseen saadaan myös lastenliput. Mobiilikausiliput tulevat ensi vuoden alussa.