Metroliikenne Matinkylään käynnistyi suunnitelmien mukaan – liikenne sujunut ilman häiriöitä

Liikenne metron uudella, Matinkylän ja Ruoholahden välisellä osuudella käynnistyi suunnitellusti varhain lauantaiaamuna, kun ensimmäinen juna lähti Matinkylästä kohti Vuosaarta tasan kello 5.09.

Matinkylän asemalla vallitsi juhlatunnelma jo hyvissä ajoin ennen lippuhallin ovien avaamista kello 4.45. Ensimmäisessä junassa oli kyydissä satoja matkustajia. Se kulki Niittykummun, Urheilupuiston, Tapiolan, Aalto-yliopiston, Keilaniemen, Koivusaaren ja Lauttasaaren asemien kautta metron nykyiselle osuudelle ja aina päätepysäkilleen Vuosaareen, josta junan matka jatkui takaisin kohti Espoota.

”On suuri asia, että liikenne on lähtenyt käyntiin ilman ongelmia ja eteläinen Espoo ja Lauttasaari on saatu osaksi raideliikenteen verkostoa”, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Matkustajaliikenteen ensimmäinen päivä on toistaiseksi sujunut metron liikennöinnin näkökulmasta suunnitelmien mukaan.

”Aamun ja aamupäivän liikenne on metrossa sujunut hyvin, eivätkä ensimmäisten junien runsaat matkustajamäärät aiheuttaneet näkyviä häiriöitä liikennöintiin, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski. ”On ollut ilo tänään nähdä kuinka länsimetro kiinnostaa ihmisiä. Tämäkin kertoo siitä kuinka paljon metro vaikuttaa kaupunkilaisten elämiin!”

”Metro on nyt liikenteessä ja matkustajien arvioitavana, ja Espoosta on tullut metrokaupunki. Kiitos kaikille rakentamisessa mukana olleille”, sanoo Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo.

Lauantain aikana metron suurin avajaistapahtuma on ollut Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan M.E.E.T.-aukiolla kello 10–16. Metron avajaisjuhlia on vietetty myös muun muassa Niittykummun, Tapiolan ja Lauttasaaren asemilla.

Muistathan, että Helsingin ja Espoon rajat ylittäville matkoille tarvitaan seutulippu. HSL Mobiililippu -sovelluksella seutulipun voi ostaa tarjoushintaan sisäisen lipun hinnalla (2,90 euroa) 3.12. asti.


HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi juhlisti länsimetron avajaispäivää vierailemalla uusilla metroasemilla. Tässä vuorossa Tapiola. Kuva: Matti Niiranen