Team Aalto voitti HSL-Strackathonin

HSL-Strackathonin eli strategia-hackathon-kilpailun voitti Aalto-yliopiston opiskelijoiden tiimi.

HSL:n järjestämän Suomen ensimmäisen Strackathonin eli strategia-hackathonin voitti Team Aalto. Voittajatiimiin kuuluivat Aalto-yliopiston opiskelijat (vas.) Felix Hallikainen, Dina Mavliutova, Jatta Lahtinen ja Janne Salo.

”Olemme onnellisia ja yllättyneitä! Muitten tiimien työt olivat niin hyviä, ja me vielä opiskelemme. Lähdimme oppimaan ja pitämään hauskaa, ja molemmat tavoitteet toteutuivat. Lisäksi saamme tästä kaksi opintopistettä, tiimiläiset tuulettivat.

”Tuomariston yllätti voittajan kypsyys, laaja näkökulma ja kaksoisroolin ymmärtäminen. Sieltä löytyi älykäs hinnoittelu, parempi elämä ja matkan laadun tunnistaminen, tuomariston puheenjohtaja, HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki perusteli.

”Valinta oli vaikea – ihailimme kaikkien tiimien työskentelytapaa, millä he pystyivät synnyttämään kokonaisvaltaista ja kovatasoista näkemystä. Päätimme lisäksi antaa kunniamaininnan Team OP:lle. He uskalsivat haastaa ja tuoda hyvin esiin elävän strategian ja jatkuvan muutoksen tärkeyden!”

Tuomaristoon kuuluivat lisäksi Suomen Strategisen Johtamisen Seura ry:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Suominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Voittajatiimi sai palkinnoksi vuoden matkat HSL-matkakortilla.

Mikä HSL-Strackathon?

HSL-Strackathoniin osallistuneiden Aalto-yliopiston, ITS-Finlandin, SCS Mobility Crew, OP:n ja HSL:n tiimeillä oli vajaa vuorokausi aikaa tuoda uusia näkökulmia HSL:n strategiatyöhön:

  • laatia suositus HSL:n uudeksi perustehtäväksi ja rooliksi liikkumisen ja liikenteen ekosysteemissä
  • ratkaista, mihin tulevaisuudessa pitäisi panostaa ja mihin ei
  • mitkä tulisivat olla HSL:n tavoitteet ja painopisteet.

”Uutta strategiaamme on työstetty syksyn aikana yhdessä henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Halusimme Strackathonin avulla saada vielä saada tuoreita ja yllättäviä näkökulmia ulkopuolisilta tiimeiltä ennen kuin lopulliset päätökset tehdään joulukuussa”, kertoo HSL:n strategian uudistamistyöstä vastaava hallinto- ja strategiajohtaja Ilmari Mäkinen.