Kun vaihdat auton joukkoliikenteeseen, saat aikaa itsellesi

Outotec järjesti tammikuussa yhdessä HSL:n ja Mobinetin kanssa kokeilun, jonka tarkoituksena oli tuoda joukkoliikenne tutuksi uusille käyttäjille. Samoihin aikoihin käynnistyi Länsimetron liityntäliikenne. Kokeiluun lähti 18 Outotecin työntekijää, joilla ei ennestään ollut HSL-matkakorttia tai jotka eivät olleet käyttäneet korttiaan kolmeen kuukauteen. Kokeilijat saivat itselleen matkakortin sekä kahden viikon kausilipun kodin ja työpaikan välisiä matkoja varten.

Monen kokeilijan mielestä kulkeminen sujui odotuksia paremmin. Joukkoliikenteellä matkustaminen koettiin mukavaksi ja rentouttavaksi. Monet olivat tyytyväisiä myös siihen, että joukkoliikenteen käyttö lisäsi kävelyä ja siten myös liikunnan määrää.

Jyrki Härme oli jo pitkään suunnitellut vaihtavansa työmatkoillaan auton joukkoliikenteeseen, kun metron liikennöinti alkaisi. Tammikuussa toteutettu joukkoliikennekokeilu kannusti hänet ryhtymään tuumasta toimeen. Härmeen työsuhdeauton kausi oli juuri päättymässä, joten hän päätti olla jatkamatta työsuhdeauton käyttöä ja alkaa kulkea työmatkansa julkisilla.

”Metrossa on niin paljon mukavampaa kuin autossa. Voi lukea meilit, uutiset ja kuunnella hyvää musiikkia. Myös bussiyhteys metroasemalle toimii hyvin”, Härme kertoo. ”Isossa omenassa sijaitsevalta metroasemalta ei ole kuin muutaman minuutin kävely työpaikalle. Huonolla ilmalla voi tulla kauppakeskuksen toiseen päähän ja näin lyhentää ulkona kävelyä. Pieni kävely tekee aina hyvää aamusta”, Härme jatkaa.

Myös Siru Salmi-Sivoselle metron käynnistyminen yksinkertaisti työmatkaa joukkoliikenteellä. Kokeilu vahvisti kiinnostusta joukkoliikenteen käyttöön. ”Vaihtamalla auto joukkoliikenteeseen vapautuu aikaa itselle. Matkalla voi selailla kännykkää ja vaikka katsoa tv-sarjoja”, Salmi-Sivonen tiivistää.  Hän aikookin lisätä joukkoliikenteen käyttöä heti suotuisten ilmojen tullen, kun on mukavampi kävellä metroasemalle.

Haluatko kannustaa työntekijöitä liikkumaan viisaammin? Kiinnostuitko kokeilun toteuttamisesta työpaikallasi? Tutustu HSL:n yrityspalveluihin osoitteessa www.hsl.fi/yrityspalvelut