Työtaistelu pysäyttää metro-, raitiovaunu- ja bussiliikenteen 2.2.

Lähijunat ja Suomenlinnan lautta liikennöivät näillä näkymin normaalisti.

Työtaistelun takia metrot ja raitiovaunut eivät liikennöi lainkaan perjantaina 2.2. Raitiovaunut eivät liikennöi myöskään perjantain ja lauantain välisenä yönä. Niiden liikenne käynnistyy normaalisti vasta lauantaiaamuna lauantaiaikataulujen mukaisesti.

Myös pääosa bussiliikenteestä jää perjantaina ajamatta HSL-alueella kello 03-18. Bussiliikenne käynnistyy perjantaina mielenilmauksen jälkeen klo 18 alkaen vaiheittain: useita vuoroja voidaan joutua perumaan  vielä illan aikana. Näillä näkymin myöhäisillan bussiliikenne sekä bussien yöliikenne ajetaan perjantai-iltana normaalisti.

Joitakin bussivuoroja ajetaan, mutta tästä tiedotetaan myöhemmin tapauskohtaisesti.

Lähijunat ja Suomenlinnan lautta liikennöivät näillä näkymin normaalisti. Huono sää voi kuitenkin aiheuttaa myös junille myöhästymisiä ja peruutuksia.

HSL päivittää tietoa työtaistelun aikaisesta liikennetilanteesta sivuilleen www.hsl.fi. Päivittyvä tiedote tilanteesta on täällä:

https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2018/metrot-raitiovaunut-ja-lahes-koko-bussiliikenne-seisahtuu-hsl-alueella

HSL ei järjestä korvaavaa liikennettä

HSL ei järjestä työtaistelupäivänä korvaavaa bussiliikennettä millekään linjalle, koska bussinkuljettajat sekä metron ja raitiovaunujen kuljettajat ovat lakossa. Korvaavan liikenteen järjestämiseen ei ole työntekijöitä.

Reittiopas näyttää lähijunien ja lähibussien liikennöinnin ja joitain ennalta liikennöitöviksi ilmoitettuja vuoroja sekä kello 18.30 jälkeen lähtevien bussivuorojen liikennöinnin.

HSL:n asiakas voi hakea hyvitystä kausilipusta

Jos mahdollista, liikkumisessa kannattaa lähijunien lisäksi suosia kävelyä, pyöräilyä ja kimppakyytejä.

HSL:n matkalippujen tarkastajia on lentokentällä, Tikkurilassa, Katajanokan terminaalissa, Länsiterminaalissa, Rautatientorilla ja Elielin aukiolla opastamassa matkustajia.

HSL korvaa perjantaina 2.2.2018 voimassa olleesta kausilipusta yhden päivän, jos asiakas ei ole voinut työtaistelun aikana käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillaan. Hyvitys annetaan matkakortille ladattavana kautena tai arvona. Hyvityksen saadakseen asiakkaan pitää asioida matkakortin palvelupisteessä. Erillistä hyvityshakemusta ei tarvitse täyttää. Hyvitystä voi hakea lauantaista 3.2.2018 alkaen ja se pitää hakea kahden kuukauden kuluessa. HSL ei korvaa taksikuluja.

Matkakortin palvelupisteiden yhteystiedot löytyvät täältä:
https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/matkakortin_palvelupisteet_yhteystiedot_tuusula_siuntio.pdf