HSL:n osavuosikatsaus: Matkustajamäärät kasvaneet odotettua enemmän

HSL:n matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna 2018, mikä on lisännyt toimintatuottoja +1,3 % talousarvioon verrattuna. Vastaavasti toimintakustannusten ennustetaan jäävän 2,5 % arvioitua pienemmiksi. Säästöjä on saatu etenkin junaliikenteen operointikustannuksista (5,0 milj. euroa). VR:n hintoja tarkennettiin alkuvuodesta 2018.

”Vuodenvaihteessa laskimme mobiililippujen hinnat arvolippujen tasolle ja muutoin lippujen hinnat pysyivät ennallaan. Alkuvuodesta liikenteen kehitys on ollut hyvää ja matkustajamäärät ovat kasvaneet mukavasti. Arvioimme lipputuloja kertyvän tänä vuonna 374 miljoonaa euroa, mikä on 9,6 miljoonaa euroa arvioitua enemmän.”, toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kertoo.

Toimintatuottojen arvioidaan olevan kuluvana vuonna 731 miljoonaa euroa. Toimintakulujen arvioidaan jäävän 705 miljoonaan euroon ja alittavan talousarvion 18 miljoonalla eurolla. HSL:n tilikauden tuloksen vuonna 2018 ennustetaan olevan 7,5 milj. euroa ylijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu 21,5 miljoonan euron alijäämään. Osavuosikatsauksen arvio perustuu neljän kuukauden toteutuneihin lukuihin, joten se on vielä suuntaa-antava.

mobiililippu

Mobiililipun hinta laskettiin vuodenvaihteessa arvolipun tasolle. Sovellusta ladattiin matkapuhelimiin toukokuun puoleenväliin mennessä yli miljoona kertaa.