HSL:n ja Helsingin kaupungin kampanja muistuttaa pyöräilyn säännöistä

HSL:n ja Helsingin kaupungin kampanja Liikenne on yhteispeliä muistuttaa pyöräilyn keskeisistä säännöistä. Kampanjan lyhyet videoklipit kannustavat ryhtymään liikennesankariksi ja noudattamaan liikennesääntöjä. Tavoitteena on lisätä kaupunkiliikenteen sujuvuutta ja yhteispeliä eri liikkujaryhmien kesken.

”Haluamme kannustaa pyöräilijöitä ja kaikkia tiellä liikkujia ottamaan muut kulkijat huomioon. Liikennesääntöjä noudattamalla ja tilanteita ennakoimalla liikkuminen on sujuvaa ja turvallista meille kaikille”, toteaa erityisasiaintuntija Tarja Jääskeläinen HSL:stä.

Liikennemäärät ovat kasvussa ja myös pyöräilijöitä on liikkeellä koko ajan enemmän. Liikenteessä on erilaisia ja eritasoisia kulkijoita, joilla liikennesääntöjen noudattaminen ja toisten huomioon ottaminen ovat vaihtelevasti hallussa.

”HSL:lle ja kaupungille on tullut kaupunkilaisilta paljon palautetta eri kulkumuotoja käyttävistä liikkujista. Pyöräilyn lisääntyessä myös siihen liittyvän palautteen määrä on kasvanut. Kaupunkipyörien käyttäjien kasvavassa joukossa on henkilöitä, jotka eivät ole aikaisemmin pyöräilleet aktiivisesti ja jotka eivät sen vuoksi tunne liikennesääntöjä kovin hyvin. Kaiken kaikkiaan yhteispelikampanjalle vaikuttaa olevan tilausta”, kertoo pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Liikenne on yhteispeliä -kampanjan on suunnittelut ja toteuttanut mainostoimisto 358. Videoilla liikennesankarina esiintyy Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikkana tunnettu Miikka Niiranen. Videot ovat katsottavissa HSL:n YouTube-kanavalla.