Mobiililiput ostetaan 1.9. alkaen HSL-sovelluksesta Windows Phone -puhelimia lukuunottamatta

HSL -Mobiililippusovelluksesta ei voi ostaa lippuja Android ja iPhone -älypuhelimilla 1.9.alkaen, joten Android ja iPhone -puhelimien käyttäjien on hankittava mobiililippunsa uudesta HSL-sovelluksesta. Vanhasta mobiililippusovelluksesta saa lippuja Windows -käyttöjärjestelmän puhelimella myös jatkossa

Uusi HSL-sovellus tukee iOS ja Android käyttöjärjestelmiä, joissa on joko iOS 9.0 tai Android 5.0 tai niitä uudempi käyttöjärjestelmä. Vanhassa mobiililippusovelluksessa pyörii viesti, jonka avaamalla uuden HSL-sovelluksen pääsee lataamaan. Verkosta sen voi ladata osoitteesta www.hsl.fi/sovellus.

Syy siihen, että Windows-puhelin ei käy uuteen sovellukseen, johtuu puhelintekniikan nopeasta muuttumisesta. HSL ryhtyi suunnittelemaan sovellusta tavoitteenaan matkustajia monipuolisesti palveleva kokonaisuus. HSL-sovellus tarjoaa useita palveluita, joita mobiililippusovelluksessa ei ole, muun muassa matkustajille räätälöidyn uutisvirran sekä Reittioppaan. Uusien palveluiden istuttaminen Windows-puhelimiin ei olisi ollut teknisesti mahdollista. React Native-teknologiaa, jolla HSL-sovellus on tehty, ei ollut saatavilla Windows-puhelimiin.  

Windows-puhelimen käyttäjä voi kuitenkin jatkossakin ostaa lippuja vanhasta mobiililippusovelluksesta. Myynti jatkuu Windows-puhelimilla siihen asti, kunnes HSL-aluella siirrytään lippujen hinnoittelussa uuteen vyöhykemalliin.  

HSL kehittää uutta sovellusta jatkuvasti, joten sillä voi jatkossa ostaa entistä useampia lipputyyppejä. Sovelluksessa voi jatkossa myös tehdä jatkuvan, kuukausittain veloitettavan tilauksen, jolloin kausilippu on aina voimassa, eikä asiakkaan tarvitsee muistaa erikseen ladata lippuaan.

Myös paljon muita ominaisuuksia on suunnitteilla, esimerkiksi mahdollisuus antaa pikapalautetta sekä erilaiset sekä matkustus- ja paikkatietoon perustuvat älykkäät toiminnallisuudet. Sovellus voi muun muassa ehdottaa matkustajalle tiettyä reittiä, jos hän on käyttänyt sitä usein.

Lue lisää HSL-sovelluksesta

Kysymyksiä ja vastauksia mobiililipusta