Tule kehittämään tulevaisuuden liikkumista – HSL Matkamittari kertoo kilometrisi ja hiilijalanjälkesi

Paljonko käytit tänään aikaa liikkumiseen? Haluaisitko tietää, kuinka suuri päivän hiilijalanjälkesi oli? Liikutko metrolla, autolla, bussilla, pyörällä vai kävellen?

HSL selvittää, miten uutta tietoa ihmisten kaikesta liikkumisesta voidaan käyttää liikkumispalvelujen kehittämiseen.

Tarvitsemme sinut mukaan!

Tule kokeilemaan HSL Matkamittari –sovellusta. Kokeiluun mahtuu tuhat ensimmäistä lataajaa. Voit ladata sovelluksen Android-käyttöjärjestelmää käyttävään mobiililaitteeseen täältä

Toivomme avuksi kaikenlaisia liikkujia: autoilijoita, pyöräilijöitä ja joukkoliikenteen käyttäjiä, sekä satunnaisia matkustajia että suurkuluttajia. 

Sovellus kertoo, millaisia matkoja teet päivittäin. Se myös tunnistaa automaattisesti, miten liikut – esimerkiksi kävellen, autolla tai metrolla. Voit seurata liikkumistasi sekä sitä, paljonko se vie aikaa päivästäsi. HSL Matkamittari laskee myös hiilijalanjälkesi.

Sovellus on nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa HSL:ssä. Pilotissa loppuun asti mukana olleiden kesken arvotaan keväällä 300 euron HSL-lahjakortti.

Toivomme, että käytät sovellusta noin kuuden kuukauden ajan. HSL kerää sovelluksella tietoa ihmisten, myös sinun, liikkumisestasi. Osallistumalla pilottiin voit auttaa HSL:ää kehittämään joukkoliikennepalvelujaan. Pilotin avulla saamme uudenlaista tietoa aidoista matkaketjuista ja hiilikuormituksesta, ja voimme paremmin ymmärtää käyttäjien tarpeita.

HSL:n sovelluksesta saama data on anonymisoitua: yksityisyydensuojasi on siis turvattu. Emme kerää sellaista tietoa, jonka avulla voisimme tunnistaa sinut palvelun käyttäjänä.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Lähetä kysymyksesi tai palautetta meille osoitteeseen: matkamittari@hsl.fi

Tule kokeilemaan HSL Matkamittari –sovellusta. Voit ladata sovelluksen Android-käyttöjärjestelmää käyttävään mobiililaitteeseen täältä. Kuva: Lauri Eriksson