Pysäkkien nimiä vaihtuu HSL-alueella vuodenvaihteessa

Alueella otetaan käyttöön 1.1.2019 uusia pysäkin nimiä. Nimenmuutosten taustalla ovat usein esimerkiksi pysäkkien muuttunut sijainti tai se, että vanha nimi ei kuvaa pysäkin sijaintia tarpeeksi hyvin. HSL-alueella sijaitsee yli 4 000 pysäkkiparia, joista jokainen on nimetty.

Muutokset Helsingissä

Caloniuksenkadun raitiovaunupysäkki Mechelininkadulla linjalla 8 saa uuden nimen Arkadiankatu. Taustalla on Mechelininkadun peruskorjauksen yhteydessä muuttunut pysäkin sijainti, minkä myötä raitiovaunut eivät enää pysähdy Caloniuksenkadun risteyksen kohdalla.

Puolipäivänkadun raitiovaunupysäkki Katajanokalla linjalla 4 saa uuden nimen Ulkoministeriö. Nimellä halutaan huomioida ulkoministeriön 100-vuotisjuhlavuosi, jota on vietetty vuonna 2018. Lisäksi ulkoministeriö muodostaa lähistön merkittävimmän kohteen ja on siksikin perusteltu nimi pysäkille.

Kyllikinportin bussipysäkki Pasilankadulla Länsi-Pasilassa saa uuden nimen Eevanmäki. Muutoksella pyritään erottamaan bussipysäkit Kyllikinportin raitiovaunupysäkeistä, jotka sijaitsevat poliisitalon toisella puolella Pasilanraitiolla ja muodostavat bussipysäkeistä selkeästi erillisen pysäkkikokonaisuuden.

Kettukujan bussipysäkit Länsi-Herttoniemessä nimetään uudella nimellä Kettulehto ja lisäksi eräiden bussi ja raitiovaunupysäkkien suomen- tai ruotsinkielisiin nimiin tehdään kieliasuun liittyviä korjauksia.

Muutokset Vantaalla

Myllymäen koulun bussipysäkit Martinkyläntiellä ja Hämeenlinnanväylällä saavat uuden nimen Vantaankosken VPK, sillä Myllymäen koulu on lopettanut toimintansa eikä näin nimenä enää ole kuvaava. Jatkossa Silatien bussipysäkin uusi nimi Linnaisissa on Silakuja ja Vuorimestarintien bussipysäkin uusi nimi Kaivokselassa on Kaivomestarinpuisto.

Muutokset Espoossa

Koirankorven bussipysäkkien uusi nimi Lahnuksentiellä on Hännikäinen.

Muutokset Tuusulassa

Tuusulassa useat pysäkit saavat vuodenvaihteessa kunnan toiveesta myös ruotsinkielisen nimen, vaikka kunta on virallisesti yksikielinen. Uusia nimiä ei kuitenkaan keksitä, vaan kyse on perinteisistä ruotsinkielisistä nimistä, kuten Skavaböle (Hyrylä), Mariefors (Kellokoski), Nackskog (Nahkela), Finby (Lahela), Kvarnby (Myllykylä), Klemetskog (Ruotsinkylä), Tomasby (Tuomala) ja Landsvägsbyn (Maantiekylä). Kunnan tavoitteena on pitää myös historiallinen ruotsinkielinen nimistö elävänä.