Helsingin poikittaislinjastosuunnitelman toista luonnosta voi kommentoida 3.3. asti

Helsingin poikittaislinjastosta on julkaistu linjastoluonnoksen toinen versio. HSL:n suunnittelijat ovat muokanneet ensimmäistä luonnosta asukkailta saadun palautteen perusteella. Uusi luonnos on nähtävillä Helsingin poikittaisyhteyksien kehittäminen -blogissa, jossa sitä voi kommentoida sunnuntaihin 3.3. asti.

Linjastoluonnoksessa on kuvattu, millaisia muutoksia Helsingin alueen poikittaisyhteyksiin olisi tulossa 2020-luvun alkupuolella. Muutoksia esitetään linjojen 23, 33, 38, 50, 51, 52, 56, 57, 59, 63, 506 ja 552 reitteihin ja/tai vuoroväleihin ja liikennöintiaikoihin.

Suurimmat muutokset toisessa luonnoksessa ovat uusi linja 53 Arabianranta–Uusmäki ja linjan 59 reitin pidentäminen Malminkartanoon asti.

HSL toivoo kommentteja asukkailta ja suunnittelualueella liikkuvilta ensisijaisesti blogiin. Palautetta on kuitenkin mahdollista jättää myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta. Kommentointiajan jälkeen HSL:n suunnittelijat käyvät saadun palautteen läpi. Tavoitteena on, että lopullinen linjastoluonnos menee HSL:n hallituksen käsittelyyn kevään aikana.

Linjastosuunnitelman tavoitteena on tarjota tiheämpiä ja sujuvampia yhteyksiä, joita matkustajien olisi entistä helpompi käyttää. Ensimmäinen linjastoluonnos oli asukkaiden kommentoitavana 14.11.–9.12.2018.

Tutustu luonnokseen ja kommentoi blogissa