Lataa HSL-korttisi vyöhykeaikaan jo ennakkoon

HSL:n joukkoliikenne siirtyy uuteen aikaan lauantaina 27.4., kun lippuvyöhykkeet muuttuvat. Uuden järjestelmän käyttöönoton takia HSL-kortille ei voi lauantaina ladata kautta eikä arvoa. Myöskään kortin asiakasryhmää tai tietoja ei ole mahdollista päivittää. HSL-kortin kausilippua voi kuitenkin käyttää ja arvolippuja ostaa kortinlukijalta.

Voit varautua latauskatkoon ja ladata HSL-kortille arvoa tai kautta jo ennakkoon. Ennen uudistusta ladattu kausilippu voi jatkua uusien vyöhykkeiden puolelle, eli se voi olla voimassa 27.4. ja sen jälkeen.

HSL-kortilla voi olla voimassa myös kaksi kautta peräkkäin. Voit siis ladata kortille jo valmiiksi kauden, joka alkaa vasta uusien vyöhykkeiden aikaan, vaikka sinulla olisi kortilla voimassa oleva kausilippu. Kausien väliin saa jäädä enintään 60 päivää, ja kausilipun voimassaolo voi alkaa heti tai 1–60 päivän kuluessa ostohetkestä.

Jos kausilippusi on voimassa 27.4. jälkeen, lippusi muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi. Näin voimassa olevat liput muuttuvat 27.4. klo 04.30:

  • Helsingin sisäinen -> AB
  • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
  • Seutulippu -> ABC
  • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
  • Kirkkonummi–Siuntio -> D
  • Lähiseutu 2 -> BCD
  • Lähiseutu 3 -> ABCD

Myyntijärjestelmien päivityksen takia myöskään palvelu- ja myyntipisteet eivät myy lauantaina 27.4. lippuja. HSL-kortin kausilippua voi käyttää ja arvolippuja ostaa kortinlukijalta. Myös HSL-sovellus toimii lauantaina tavalliseen tapaan, eli voit ostaa sillä kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja. Kertalippuja voi ostaa HSL:n kertalippuautomaateista, Helsingin pysäköintiautomaateista ja bussinkuljettajilta.

Palvelu- ja myyntipisteiden sekä automaattien yhteystiedot 

Lisätietoa HSL-sovelluksesta, jonka voit ladata Android- ja iPhone-puhelimiin

Lue lisää uusista vyöhykkeistä ja lipuista

Kuvituskuva