Maanantain suuret joukkoliikennemuutokset sujuneet suunnitellusti

HSL:n liikenne on kulkenut maanantaina 4.3. pitkälti suunnitelmien mukaan kolmesta suuresta muutoksesta huolimatta. Raitiovaunujen reitit muuttuivat Hämeentien uudistustyömaan vuoksi, Tapiolassa avautui uusi bussiterminaali ja Maunulassa usea bussilinja alkoi kulkea poikkeusreittiä rakennustyön takia.

Uudet järjestelyt tulivat käyttöön heti aamuliikenteen alusta noin kello 4.30, ja HSL on seurannut tilannetta tarkasti liikenteen käynnistymisestä asti.

”Liikenne on sujunut pitkälti suunnitelmien mukaan, eikä merkkejä suuremmista ongelmista ole tullut vastaan”, kertoo HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Nissinen.

Hämeentien uudistustyömaan vuoksi kaikki Sörnäisten kautta kulkevat ratikat siirtyivät poikkeusreiteille Kallioon ja Sturenkadulle. Bussit kulkevat Hämeentiellä myös työmaan aikana, ja liikenne sujui ainakin ensimmäisenä aamuna sujuvasti. Vain Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksessä ilmeni hetkittäistä ruuhkautumista.

Tapiolan terminaalissa oppaat ovat olleet opastamassa matkustajia varhaisesta aamusta alkaen. Liikenne terminaalissa alkoi kello 4.25, kun ensimmäinen runkolinjan 550 bussi Westendinasemalta saapui terminaaliin. Terminaalin avajaisia juhlittiin kello 11 alkaen.

Maunulan alueella viisi bussilinjaa siirtyi poikkeusreitille Pirjontiellä tehtävien johtosiirtojen vuoksi. Liikenne poikkeusreiteillä on sujunut hyvin.