Lipunmyynnissä poikkeuksia lauantaina 27.4.

HSL:n joukkoliikenne siirtyy uuteen aikaan lauantaina 27.4., kun uudet vyöhykkeet ABCD korvaavat kuntarajoihin perustuneet matkustusalueet. Järjestelmäpäivitysten takia lipunmyynnissä on joitakin poikkeuksia käyttöönottopäivänä.

Vyöhykeuudistus merkitsee suuria muutoksia myös taustajärjestelmiin, minkä takia niiden päivittämiseen on varattu ensimmäinen päivä. Lauantaina 27.4. päivitetään 3 100 kortinlukijaa, yli 500 lippuautomaattia, reilut 1 700 ajoneuvolaitetta sekä 300 myyntipisteen ja 19 palvelupisteen myyntijärjestelmät. Myös yli miljoonan matkustajan HSL-sovellus siirtyy uusiin vyöhykkeisiin.

Lipunmyynti lauantaina 27.4.

Lauantaina 27.4. voit ostaa lippuja HSL-sovelluksella, HSL-kortilla, osasta automaatteja ja bussinkuljettajilta

HSL-sovellus toimii tavalliseen tapaan, eli voit ostaa sillä kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja uusille vyöhykkeille. Voit käyttää myös HSL-kortilla olevaa kautta ja arvoa kortinlukijalla normaalisti. Voit ostaa kertalippuja HSL:n kertalippuautomaateista, Helsingin pysäköintiautomaateista ja bussinkuljettajilta.

   

Poikkeukset lipunmyynnissä lauantaina 27.4.

HSL-kortille ei voi ladata kautta eikä arvoa. Osa automaateista, palvelu- ja myyntipisteet eivät myy lippuja, sillä niiden myyntijärjestelmiä päivitetään.

 

Lauantaisiin joukkoliikennematkoihin kannattaa varautua ennakkoon

  • HSL-kortille kannattaa ladata arvoa tai kautta valmiiksi. Ennen uudistusta ostettu, lauantaina 27.4. voimassa oleva kausilippu muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi.
  • Voit ostaa myös kerta- ja vuorokausilippuja ennakkoon myynti- ja palvelupisteistä. Ne ovat pahviselle kertakortille ladattavia lippuja, joiden voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta, kun näytät lipun kortinlukijalle.
  • Voit ladata HSL-sovelluksen Android- ja iPhone-älypuhelimiin maksutta sovelluskaupasta.

Vanha, vihreä matkakortti pitää vaihtaa uuteen siniseen HSL-korttiin ennen lauantaita, koska vihreällä kortilla ei voi matkustaa uusilla vyöhykkeillä. Kortin vaihto on maksutonta vielä 26.4., mutta sen jälkeen vaihdosta peritään 6 euron käsittelymaksu, ja kortin voi vaihtaa ainoastaan  palvelupisteissä 29.4. alkaen.

Sunnuntaina 28.4. lipunmyynti toimii jälleen normaalisti ja voit ladata HSL-kortille kautta ja arvoa kioskeissa ja muissa myyntipisteissä sekä automaateilla. Samoin kerta- ja vuorokausilippuja myydään jälleen kioskeissa, marketeissa ja automaateissa.

Voimassa olevat kausi-, kerta- ja vuorokausiliput muuttuvat 27.4. klo 04.30:

  • Helsingin sisäinen -> AB
  • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
  • Seutulippu -> ABC
  • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
  • Kirkkonummi–Siuntio -> D
  • Lähiseutu 2 -> BCD
  • Lähiseutu 3 -> ABCD

Palvelu- ja myyntipisteiden yhteystiedot myyntipaikkahausta: https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku
Lisätietoa HSL-sovelluksesta: https://www.hsl.fi/sovellus
Lisätietoa uusista vyöhykkeistä https://www.hsl.fi/uudetvyöhykkeet