Joukkoliikenteessä on tällä viikolla jaossa kasvomaskeja

Jaamme tällä viikolla joukkoliikenteessä asiakkaillemme maksuttomia kertakäyttöisiä kasvomaskeja. Maskien käyttö on yksi varotoimi koronaviruksen leviämistä vastaan. Kasvosuojainten käyttö joukkoliikenteessä on kasvanut tasaisesti siitä alkaen, kun THL antoi toissa viikolla suosituksensa, mutta kaikkien asiakkaittemme kasvoille se ei ole vielä löytänyt tietään.

Haluamme kannustaa mahdollisimman suurta joukkoa toimimaan vastuullisesti ja käyttämään maskia. Maskeja jaetaan yksi kappale asiakasta kohti, ja tavoitteena on saada myös sellaiset asiakkaamme kokeilemaan kasvosuojainta, jotka eivät sitä vielä käytä.

Suojaimia on jaossa seuraavasti:

  • Keilaniemen metroasema perjantaina 28.8. klo 14 alkaen
  • Tapiolan metroasema perjantaina 28.8. klo 14 alkaen
  • Tapiolan metroasema lauantaina 29.8. klo 11 alkaen  
  • Matinkylän metroasema lauantaina 29.8. klo 11 alkaen

Espoossa jaettavat maskit on lahjoittanut Espoon kaupunki, ja maskijakelu Espoon metroasemilla kuuluu Espoo-päivien tapahtumiin. 

Liikennevälineisiin tulee tällä viikolla myös maskisuosituksesta muistuttavia tarroja.

Maskien ohella muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin: sairaana ei pidä matkustaa ja muihin matkustajiin kannattaa mahdollisuuksien mukaan pitää etäisyyttä. Kädet kannattaa pestä riittävän usein, ja jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, se on parasta tehdä hihaan tai nenäliinaan.