Näin ostat opiskelijan kausilipun HSL-sovellukseen

Jos asut HSL-alueella vakituisesti ja olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. HSL-sovellukseen voit aktivoida alennuksen itse. HSL-kortille se päivitetään palvelupisteessä. Oikeus opiskelija-alennukseen pitää uusia vuosittain.

HSL-sovellus tarkastaa oikeuden opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Koski-palvelun läsnäolotietojen perusteella. 

Sovelluksen ostopolku vie sinut aluksi Opetushallituksen Oma opintopolku -palveluun, jossa annat HSL:lle luvan nähdä läsnäolotietosi ja oppilaitoksen tiedot. Sinun pitää hyväksyä opiskelijalipun myöntämiskriteerit ja lipun käyttöehdot sovelluksessa.

Opetushallitus on ohjeistanut oppilaitoksia siirtämään tiedot opinto-oikeuksista Koski-palveluun viimeistään lukukauden alkaessa. Opiskelijalipun ostamisessa voi olla tämän takia ongelmia vielä elokuun alussa. Ongelmat liittyvät saatavilla olevaan läsnäolotietoon, joka on päättynyt Koski-palvelussa esimerkiksi korkeakoulujen osalta kuluneelta lukuvuodelta 31.7.2020. Läsnäolotiedon päivittyminen ja mahdollinen viive palvelussa vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, ja lukuvuosi-ilmoittautuminen on tehtävä oppilaitoksiin erikseen.

Jos lipun ostamisessa HSL-sovellukseen esiintyy ongelmia, suosittelemme, että ilmoittaudut läsnä olevaksi oppilaitokseen ja tarkistat sen jälkeen omat läsnäolotietosi Oma opintopolku -palvelusta vahvalla tunnistautumisella osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Jos Oma opintopolku on ajan tasalla mutta kausilipun ostamisessa on silti ongelmia, toimi näin:

  • Kirjaudu ulos HSL-sovelluksesta valikon Lisää > Asetukset alalaidasta.
  • Kirjaudu uudelleen sisään HSL-tunnuksella samaa reittiä.
  • Tunnistaudu vahvasti valikon Lisää > Asetukset > Omat tiedot ”Tunnistaudu uudestaan” -valinnalla.
  • Jos tämäkään ei auta, kannattaa lähettää meille palautetta sovelluksen palautelomakkeella. Palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Kaikkien opiskelijoiden opiskelutietoja ei saada sähköisesti. Jos et onnistu vahvistamaan oikeuttasi opiskelija-alennukseen suoraan sovelluksessa, voit käydä palvelupisteessä päivittämässä sen HSL-kortille ja ladata kortille alennushintaisen kausilipun. 

Lue lisää opiskelija-alennuksesta >

Lisätietoa HSL-sovelluksesta >