Tietoa pyöräilijälle

Pyöräily on nopea, päästötön ja kuntoa kohentava tapa liikkua, jonka voit helposti sovittaa yhteen joukkoliikenteen käytön kanssa. Oma pyörä ei ole ainoa vaihtoehto, sillä voit myös nousta kaupunkipyörän satulaan sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöisiä pyöriä, jotka täydentävät joukkoliikenteen matkaketjua. Niitä on tarjolla Helsingissä ja Espoossa noin 3 500 ja Vantaalla 1 000.

Voit rekisteröityä kaupunkipyörän käyttäjäksi päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi. Helsingissä ja Espoossa on käytössä sama järjestelmä, joten voit halutessasi polkea kaupungista toiseen. Vantaan palvelu ei ole yhteensopiva Helsingin ja Espoon järjestelmän kanssa.

Lue lisää

Suunnittele reitti

Reittioppaamme auttaa, kun mietit parasta pyöräily-yhteyttä työpaikallesi tai suunnittelet viikonlopun pyöräretkeäsi. Saat ehdotuksia fillarireiteistä, kun valitset pyörän Reittioppaan kulkumuotojen joukosta.

 

Jätä pyörä parkkiin

Voit yhdistää kätevästi joukkoliikenteen ja pyöräilyn, kun jätät pyöräsi liityntäpysäköintiin ja jatkat matkaasi junalla, bussilla, metrolla tai ratikalla. Pyörän pysäköinti on maksutonta eikä siinä ole aikarajaa.

Kartta kertoo liityntäpysäköintialueiden sijainnin ja pyöräpaikkojen määrät.

Pyörä liikennevälineessä

Voit ottaa pyörän mukaan metroon, lähijuniin ja Suomenlinnan lautalle. Bussissa ja raitiovaunuissa pyöriä ei voi kuljettaa, koska niissä ei ole fillareille turvallista tilaa.

 

Kokoontaitettavan polkupyörän, alle kouluikäisen lapsen polkupyörän sekä liikkumisesteisen lapsen apuvälineen voit kuitenkin ottaa mukaan kaikkiin liikennevälineisiin.