Uusi HSL Mobiililippu käy kaikkialla - HSL pilotoi uutta lippusovellusta

HSL:n lippuautomaatti kutistuu taskukokoon, kun HSL aloittaa keskiviikkona 25.11. HSL Mobiililippu -sovelluksen pilotoinnin. Android-puhelimiin ladattavalla sovelluksella voi ostaa kertalipun kaikkiin HSL-alueen liikennevälineisiin koko HSL-alueella.

Kaikille HSL:n vyöhykkeille – Helsinki, Espoo ja Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Sipoo, Kirkkonummi sekä seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 – on oma kertalippunsa.

”Mobiililippu on helppo ostaa: se on älykkäämpi versio tekstiviestilipusta. Mobiililippu käy kaikkialla. Asiakas voi matkustaa sillä ja vaihtaa rajattomasti valitsemallaan matkustusalueella lipun voimassaoloaikana”, kertoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:n Matkustajapalvelut-osastolta.

Mobiililipun ostamista varten puhelimeen ladataan maksuton sovellus, jolla lipun voi tilata. Sovelluksen saa sovelluskaupasta aluksi Android-puhelimiin. Windows Phone- ja iOS -puhelimien sovellus tulee sovelluskauppoihin loppuvuoden aikana. Lipun voi ostaa Soneran, Elisan, DNA:n ja näiden tytäryhtiöiden liittymistä. Kertalippu veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilattava kertalippu on samanhintainen kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettava kertalippu. Mobiililippu näytetään bussissa kuljettajalle. Muissa liikennevälineissä – metrossa, raitiovaunuissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla – mobiililippu näytetään pyydettäessä konduktöörille tai matkalipuntarkastajalle.

”HSL Mobiililippu sopii hyvin satunnaiseen matkustamiseen koko HSL-alueella. Myös kotimaisille matkailijoille HSL Mobiililippu on helppo tapa hankkia kertalippu”, sanoo HSL Mobiililipun projektipäällikkö Jarmo Riikonen HSL:n Matkustajapalvelut osastolta.

Mobiililippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Koko HSL-alueella kelpaava lähiseutu 3 -lippu on voimassa pidempään, 100 minuuttia. Nykyisen tekstiviestilipun tapaan mobiililippu on ostettava ja sen pitää saapua HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin matkustaja astuu liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

HSL Mobiililippu on osa HSL:n digijulkistusten sarjaa, joka käynnistyi marraskuun alussa verkkokaupan ja sähköisen asiakasohjelman avautumisella. Ensi vuoden aikana HSL tuo asiakkaidensa käyttöön kaupunkipyörien digipalvelut, mobiililipun seuraavan version sekä täysin reaaliaikaisen liikennetiedon koko HSL-alueelle. Matkakortin lataus onnistuu verkkokaupassa arviolta vuoden 2017 alussa. HSL kehittää aktiivisesti digipalveluitaan ja etsii jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia alan muiden toimijoiden kanssa.

Lue lisää HSL Mobiililippu -sovelluksesta täältä.