Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu elokuussa – HSL jakaa kotitalouksiin infolehden

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tapahtuu suuri muutos 15.8.2016, kun metro laajenee Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään. Samalla myös bussilinjasto uudistuu perusteellisesti etenkin Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa. HSL kertoo muutoksista kaikkiin muutosalueen talouksiin tällä viikolla jaettavalla infolehdellä.

Bussilinjasto uudistuu 15.8.

Infolehdessä on esitelty metron laajenemisen mukanaan tuomaa liikennejärjestelmän muutosta sekä itse metron että bussilinjaston näkökulmasta. Muutosta on havainnollistettu muun muassa uusin linjakartoin ja linjanumeroluetteloin, jotka kertovat, miten liikenne kulkee ensi elokuusta alkaen.

Suuri linjastouudistus koskettaa erityisesti Etelä-Espoota, Lauttasaarta, Lehtisaarta, Kuusisaarta ja osin myös Kirkkonummen eteläosia. Samalla myös linjanumerot vaihtuvat koko Espoossa, joten vaikka omien linjojen reitit eivät muuttuisikaan, linjan numero saattaa vaihtua uuteen. HSL luopuu päällekkäisistä linjanumeroista eri kuntien välillä, ja kaksinumeroiset linjatunnukset jäävät vain Helsingin sisäisen liikenteen käyttöön.

Infolehteä on painettu 250 000 kappaletta, ja se jaetaan kaikkiin talouksiin Espoossa ja Kauniaisissa ja lisäksi Helsingin Lauttasaaressa, Lehtisaaressa ja Kuusisaaressa sekä Kirkkonummen eteläosissa.

”Elokuussa tapahtuva liikennejärjestelmän muutos on niin suuri, että haluamme mahdollisimman monen saavan viimeistään nyt tiedon muutoksista”, kertoo HSL:n linjasto- ja aikataulusuunnittelun ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen.

Lehden ohella tuleviin reitteihin on mahdollista tutustua HSL:n länsimetroverkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/länsimetro ja Tulevat reitit -palvelussa, eräänlaisessa tulevaisuuden reittioppaassa osoitteessa tulevatreitit.hsl.fi.

Pysäkki-informaatiota aletaan päivittää jo nyt

Metron tuomat liikennemuutokset alkavat näkyä espoolaisille konkreettisesti jo tällä viikolla, kun pysäkkien linjakilpiä aletaan vaihtaa uuteen ilmeeseen. Syynä on se, että pysäkki-informaatiota ei ole mahdollista päivittää kaikille noin 2 000:lle Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten pysäkeille yhdessä yössä ennen kuin linjasto uudistuu 15. elokuuta.

Niinpä muutostyöt alkavat jo nyt ja kestävät syksyyn asti. Kaikki Espoon pysäkit saavat uudet, HSL:n ilmeen mukaiset kilvet, jotka ovat luettavissa molemmista suunnista. Linjanumeroiden ja linjojen reittien lisäksi Espoossa muuttuu myös noin 570 pysäkin nimi.

Länsimetron ja uuden bussilinjaston infolehti pdf-tiedostona