HSL:n liikenne kulkee kesäaikatauluin 20.6. alkaen

HSL:n liikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin maanantaina 20.6. Samana päivänä tapahtuu muutoksia joidenkin bussilinjojen reiteissä Helsingissä, Vantaalla, Kirkkonummella ja Sipoossa. Uusi raitiolinja 5, Rautatientori-Katajanokka, aloittaa.

Helsingin bussiliikenne

Linja 34 kulkee 20.6. alkaen reittiä Laajalahdentie – Saunalahdentie –
Ramsaynranta. Hiidenkiukaantien pisto ajetaan vain suunnassa Kaskisaari – Munkkivuori.
Muutosten syinä ovat muun muassa Munkkiniemen aukion ruuhkaisuus ja kasvaneet ajoajat.

Linjalle 35 tulee pisto Rakuunantien päähän, mikä parantaa alueen senioritalon yhteyksiä Munkkivuoren palveluihin.

Linja 77A liikennöi 20.6. alkaen Teerisuontieltä Malminkaaren ja Pikkalankadun kautta Vilppulantielle. Järjestely kestää vuoden loppuun.

Linjan 78 liikennöinti päättyy. Palvelun korvaavat linja 560 sekä linja 94A, jonka vuoroväli tihenee ruuhka-aikoina kymmeneen minuuttiin.  

Linjan 84 Gunillantien osuus jatkuu Koirasaarentien kiertoliittymään saakka, joten linja palvelee jatkossa myös Gunillankallion ja Borgströminmäen uusia asuinalueita Kruunuvuorenrannassa.

 

Vantaan bussiliikenne

Linjalla 712 kulkee kesäaikana uusia A-vuoroja Tikkurilan ja Kuusijärven ulkoilualueen välillä.

Vantaalle tulee kesäliikenteen alussa muutamia pitkäaikaisia poikkeusreittejä. Seutulan sillan korjaus aiheuttaa 20.6.-14.8 poikkeusjärjestelyjä sillan kautta ajaville busseille 444, 445, 446 ja 576. Linjat 444 ja 445 kiertävät Viinikanmetsän kautta Kartriinantietä. Linjan 446  yhteyksiä Koivupäähän ja Riipiläntieltä sillalle saakka hoitaa kesän ajan väliaikainen linja 448, joka palvelee myös Kanniston aluetta. Linjan 576 reitti päättyy Katriinan sairaalalle.  

Kirkkonummen bussiliikenne

Kirkkonummella muuttuvat Siuntion suunnan bussiyhteydet. Uusi linja 182 tarjoaa Siuntiosta liityntäyhteyden lähijuniin Kirkkonummen matkakeskuksesta. Linjan 171 reitti ei enää jatkossa ulotu Siuntion alueelle.

Sipoon bussiliikenne

Sipoon linjaa 994K Söderkulla - Gumbostrand (K = ei Immersbyn kautta) liikennöidään kesäkaudella 20.6.2016-14.8.2016. Lähtöjä on kaksi suuntaansa maanantaista lauantaihin ja ne toimivat Sipoon saariston laivayhteysvuoroina.

Raitioliikenne, metro ja lähijunat

Raitiolinja 5 liikennöi 20.6. alkaen Rautatientorilta Katajanokan terminaaliin. Viitosen aloittaessa linjan 4T liikennöinti lakkaa. Muutoksesta tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Metro liikennöi kesällä edelliskesän tapaan arkisin koko päivän runko-osuudella 5 minuutin vuoro-
väleillä sekä Mellunmäen ja Vuosaaren haaroilla 10 minuutin vuorovälillä. Arkisin ajetaan kolmen
vaunuparin junilla riittävän kapasiteetin varmistamiseksi.  

Lähijunaliikenteessä tapahtuu muutoksia Kehäradan yöliikenteessä. I-junan lähtö ma-pe klo 03.59 sekä P-junan lähtö ma-to ja su jälkeisinä öinä klo 0.44 lakkautetaan. P-junaa klo 0.44 ajetaan siis jatkossa vain perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä. Muutosten syynä ovat pienet matkustajamäärät ja ratatyöt.

Kesän aikataulut ovat Reittioppaassa

HSL ei julkaise myöskään tänä kesänä aikataulukirjaa, koska yhä useampi matkustaja etsii aikataulutiedon verkko- ja mobiilipalveluista, joita on tarjolla runsaasti.

Bussi- ja raitiovaunupysäkeille kiinnitetyissä, 20.6. voimaan tulleissa aikatauluissa on virheelliset lähtöajat Kirkkonummella, Espoossa ja Kauniaisissa. Helsingissä virheellisiä aikatauluja on raitiovaunujen ja hyvin monien bussien pysäkeillä. Aivan tarkkaa tietoa virheen laajuudesta ei toistaiseksi ole, mutta Vantaalla ja Keravalla aikataulujen tiedot vaikuttaisivat olevan kunnossa. Vantaalla pysäkkiaikatauluista puuttuvat linjan 717 lähdöt, ja lisäksi Korson laiturien 11 ja 14 aikataulut on laitettu väärin päin.

Virheellisten tietojen taustalla on järjestelmässä ollut toimintahäiriö, jonka takia aikatauluihin on tulostunut pysäkkikohtaisen lähtöajan sijaan lähtöaika päätepysäkiltä. Uusien, korjattujen aikataulujen kiinnittäminen pysäkeille aloitetaan Espoossa ja Helsingissä välittömästi, mutta työ vie kaikkiaan noin kaksi viikkoa. HSL pahoittelee virheellistä informaatiota!

Oikeaa aikataulutietoa on tarjolla Reittioppaassa, josta saa tiedon myös pysäkkikohtaisista aikatauluista. Myös pysäkkien sähköisten näyttöjen aikataulut ovat ajan tasalla. Busseissa ja HSL:n palvelupisteissä sekä Espoon yhteispalveluissa on jaossa linjakohtaisia paperiaikatauluja, joissa on lähtöajat päätepysäkeiltä.

Kesän aikataulut

Kesän pysäkkikohtaiset aikataulut