Kaupunkipyörät palkittiin - auttavat kaupunkilaisia pysymään terveinä

Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi Helsingin kaupunkipyörät

Kaupukipyörät palkittiin terveyden edistämisestä.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu kasvaa ensi vuonna 1 500 pyörän ja 150 aseman laajuiseksi. Kuva: Lauri Eriksson/HSL

Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset Yksi elämä -terveystalkoot on palkinnut Helsingin kaupunkipyörät Terveystalkoot-palkinnolla. Helsingin kaupungin liikennelaitokselle ja kaikille muillekin kaupunkipyöriä edistäville toimijoille osoitettu palkinto on kiitoksenosoitus terveyden edistämisestä ja terveellisten valintojen helpottamisesta.

"Me olemme kutsuneet kaikki suomalaiset terveystalkoisiin. Teemme suomalaisista terveemmän kansan yhdessä, ja jokainen voi kantaa kortensa kekoon. Kaupunkipyörät ovat tästä oiva osoitus", iloitsee Yksi elämän viestintäpäällikkö Eija Seppänen.

Terveysvaikutukset ovatkin olleet yksi pyöräilyinvestointien pääargumenteista.

"Kapunkipyörät tuottavat liikenteellisiä hyötyjä ja hyvää kaupunkiympäristöä. Ne tuottavat myös lisähyötyjä kaupungille sitä kautta, että ihmisten terveys ja hyvinvointi paranevat", kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie. 

Investointi pyöräilyyn onkin siis kannattavaa terveyden lisäksi myös taloudellisesti. Helsingin kaupunki on laskenut, että euron sijoitus pyöräilyyn maksaa itsensä noin 8-kertaisena takaisin, kun aikaa säästyy ja ihmiset liikkuvat enemmän.

Kaupunkilaiset ovat ottaneet pyörät omakseen: yhdellä pyörällä tehdään päivässä keskimäärin kuusi matkaa. Käyttäjämäärät ovat kansainvälisesti onnistuneella tasolla. Ensi vuonna järjestelmä laajenee 150 aseman ja 1500 pyörän verkostoksi.

Yksi elämän tavoitteena on palkita lisääkin erilaisia tekoja, jotka ovat edistäneet koko kansan terveystalkoita. Liikunnan lisäksi etenkin ravinnon, jaksamisen ja nukkumisen teemat nousevat esiin.

"Me edistämme valtimoterveyttä. Kun valtimot voivat hyvin, aivoverenkiertohäiriöt, diabetes ja sydäninfarktit vähenevät. Sen eteen teemme rutkasti töitä", Seppänen vakuuttaa.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa HKL. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Järjestelmän mainosmyynnistä vastaa Clear Channel ja pyörien pääyhteistyökumppani on HOK Elanto. HSL vastaa kaupunkipyörien verkkosivustosta hsl.fi/kaupunkipyörät ja Reittioppaan kaupunkipyörätoiminnallisuuksista sekä palvelun markkinoinnista yhteistyössä HKL:n kanssa.

Lue lisää kaupunkipyöristä täältä.