Yleisötapahtumat hidastavat joukkoliikennettä viikonloppuna - varaa liikkumiseen aikaa

Viikonloppuna 9.-11.6. pääkaupunkiseudulla on useita yleisötapahtumia, joihin odotetaan runsaasti osallistujia. HSL kehottaa yleisötapahtumiin saapuvia hankkimaan matkalippunsa etukäteen ja varaamaan liikkumiseen aikaa. Esimerkiksi Vantaan Vehkalan Rockfestiin odotetaan perjantaina 9.6. jopa 30 000 kävijää ja samana iltana Kaivopuiston lentonäytöstä seuramaan voi saapua myös kymmeniä tuhansia katsojia.

Muokattu 10.6. klo 14.30

 Suuret yleisömäärät saattavat hidastaa joukkoliikennettä viikonloppuna, joten liikkumiseen kannattaa varata aikaa.

HSL kokosi yhteen tiedot viikonlopun tapahtumista aiheutuviin poikkeus- ja lisäliikennetietoihin –  tiedot kunkin tapahtuman liikenteestä löytyvät alla olevasta linkkilistassa.

Poikkeusliikennettä lauantaina 10.6.


Helsinki Samba Carneval vie keskustan raitiolinjat poikkeusreiteille.

Helsingin half marathonista poikkeuksia liikenteelle.

Helsingin Teurastamolla Sörnäisen ja Kalasataman metroasemien läheisyydessä järjestetään lisäksi Sideways-festivaali 9.-10.6. Festivaalin tulijoiden kannattaa varata aikaa liikkumiseensa ja hankkia matkalippunsa etukäteen.

Vantaan Myyrmäessä pelataan lentopallon Power Cup 9.-11.6.  HSL on tapahtuman yhteistyökumppani ja järjestää lisäliikennettä.


Hanki matkalippusi etukäteen


Matkalipun voi hankkia etukäteen monesta paikkaa – esimerkiksi kaikki pääkaupunkiseudun R-kioskit lataavat HSL:n matkakortteja ja myyvät vuorokausilippuja. Katso lipunmyyntipaikat myyntipaikkahausta Matkakorttia käyttävien kannattaakin ladata kortilleen arvoa tai aikaa etukäteen. Esimerkiksi Helsingistä Vantaalle Rockfestiin matkustavat tarvitsevat seutulipun. Lisätietoja lipuista ja hinnoista löytyy https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat


Vuorokausilipun hankkiminen kannattaa, jos tekee päivän aikana useamman matkan ja/tai matkustaa myös yötaksan aikaan. HSL-mobiililippusovelluksella voit ostaa kaikkia HSL-alueen kertalippuja ja maksaa ne Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai puhelinlaskulla. Lataa HSL-mobiililippusovellus puhelimeesi sovelluskaupoista www.hsl.fi/mobiililippusovellus.
HSL:n matkalipuntarkastajat tarkastavat matkalippuja tehostetusti viikonlopun aikana.

Poikkeus- ja lisäliikennettä perjantaina 9.6.2017

MTK:n työhevos- ja traktorikavalkadi aiheuttaa poikkeusreittejä ja viivästyksiä liikenteelle klo 13.15 alkaen Rautatientorin ja Mannerheimintien tuntumassa. MTK:n työhevos- ja traktorikavalkadista poikkeusreittejä perjantaina.


Kaivopuiston lentonäytökseen odotetaan kymmeniätuhansia katsojia perjantaina 9.6. klo 17-21 välillä. HSL kehottaa hankkimaan matkaliput etukäteen ja varaamaan liikkumiseen aikaa. Lisäliikennettä Kaivopuiston lentonäytökseen


Vantaan Vehkalan Rocfestissa rokataan Rammsteinin tahtiin ja perjantaille 9.6. odotetaan noin 30 000 kävijää. Festivaali jatkuu vielä lauantaina. Festivaalin matkustaa kätevimmin kehäradan I- ja P-junilla, joilla on lisäliikennettä konserttien jälkeen. Lisäliikenne ei näy Reittioppaassa, mutta junat lähtevät heti täytyttyään. HSL suosittelee, että matkakortin omistavat lataavat kortilleen arvoa tai aikaa etukäteen. Ulkopaikkakuntalaisten kannattaa hankkia esimerkiksi kahden vuorokauden seutulippu, jolla matkustaa kätevästi koko festivaalin ajan Helsingissä ja Vantaalla (sekä Kauniaisissa että Espoossa).  Rockfestin lisä- ja poikkeusliikenne