HSL:n tilapäiset opiskelijamatkakorttien päivityspisteet avautuvat elokuussa

HSL avaa opiskelijoille tarkoitetut ylimääräiset palvelupisteet Helsingin yliopiston Kaisa-kirjaston aulaan sekä Aalto-yliopistoon Otaniemeen.

Väliaikaisissa palvelupisteissä voi päivittää HSL:n matkakortille oikeuden opiskelija-alennukseen. Otaniemen pisteessä voi myös ladata kortilleen kautta ja arvoa, Kaisa-kirjaston pisteessä ei. Uusia matkakortteja ei voi ostaa väliaikaisista pisteistä.  

Väliaikaisiin palvelupisteisiin ovat tervetulleita kaikki opiskelijat oppilaitokseen katsomatta. Humanisti voi asioida Otaniemen pisteessä ja teekkari voi päivittää alennuksensa Kaisa-talossa.  Asioida kannattaa aamuisin, sillä pisteissä on paljon kävijöitä ja ruuhkat ovat pahimmillaan iltapäivisin. Mitä aiemmin elokuussa korttinsa päivittää, sitä vähemmällä jonotuksella pääsee.

Opiskelija tarvitsee mukaansa joko huolellisesti täytetyn HSL:n opiskelijan alennuslippuhakemuksen oppilaitoksen leimalla ja allekirjoituksella tai HSL:n hyväksymän opiskelijakortin (SYL sininen kortti, SAMOK sininen kortti, OSKU ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, LYYRA) voimassaolevalla lukuvuositarralla. Myös voimassa oleva digitaalinen opiskelijakortti FRANK hyväksytään.

30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta sekä kaikilta kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta edellytetään lisäksi Kelan tai Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomaisen myönteinen opintotukipäätös tai Kelan myönteinen kuntoutusrahapäätös.
Opintotueksi hyväksytään opintoraha ja/tai valtion takaama opintolaina. Opintorahakuukausien määrä on aika, jossa opinnot tulisi lainsäätäjän mielestä suorittaa.

Matkakortin päivityspisteet, syksy 2017
Helsingin yliopisto, Kaisa-talo
•    14.8.-8.9. ma-pe
•    Avoinna klo 9-16, paitsi 28.8.-1.9. klo 9-18
    
Otaniemi, oppimiskeskuksen aula
•    21.8.-8.9. ma-pe klo 12-18

Lisätietoja opiskelijalipuista