HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä alennuslippuja ja tietoa jakamistalouden liikkumispalveluista

Liikkujan viikko käynnistyy lauantaina 16.9. Teemana on tänä vuonna vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Viikon lopuksi vietetään Auton vapaapäivää, jolloin HSL tarjoaa matkalippuja alennetuin hinnoin.

Mikä olisi järkevä tapa kulkea töihin ja menisikö illalla kuntosalille henkilöautolla vai bussilla? Lauantaina 16.9. alkaa Liikkujan viikko, joka kannustaa ihmisiä miettimään, miten matkat kannattaa tehdä ja miten arkipäivän valinnat vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kansainvälisen Liikkujan viikon aikana kaupungit ja kunnat ympäri Eurooppaa järjestävät tapahtumia ja tempauksia fiksumman liikkumisen puolesta.

Viikko huipentuu perjantaina 22.9. perinteiseen Auton vapaapäivään. Silloin jätetään auto kotiin, jalkaudutaan joukkoliikenteeseen, kokeillaan kimppakyytiä tai polkaistaan pyörällä liikkeelle.

Matkalippuja alennushintaan

HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä matkakortin arvoliput sekä mobiilisovelluksella ostetut kertaliput alennushinnoin. Aikuisten mobiili- ja arvolippujen hinta on yhden euron yhdellä vyöhykkeellä, 2 euroa kahden vyöhykkeen matkoilla ja 3 euroa kolmen vyöhykkeen matkoilla. Lasten ja alennusryhmien arvolippujen hinnat ovat vastaavasti 0,50 euroa, 1,00 euroa ja 1,50 euroa. Huom! Etu ei koske kuljettajilta ostettavia kertalippuja.

Auton vapaapäivänä tutustutaan jakamistalouteen

HSL on Auton vapaapäivänä myös mukana tukemassa aamupalaa pyöräilijöille -tapahtumia, jotka järjestävät Helsingin Polkupyöräilijät Baanalla Porkkalankadun sillan alla sekä Ilmastoinfo uimahallien parkkipaikoilla Mäkelänrinteessä, Myyrmäessä ja Leppävaarassa.

Viikon tapahtumien teemana on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. HSL, Sitra ja Motiva järjestävät Narinkkatorilla Auton vapaapäivänä klo 11–17.30 Tervetuloa yhteiselle etumatkalle -tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin jakamistalouden palveluihin.

Esillä ovat muun muassa henkilöauton jakaminen usean henkilön kesken, tulevaisuuden joukkoliikenne, kaupunkipyörät sekä uudenlaiset sovellukset, jotka mahdollistavat jo nyt joustavan joukkoliikenteen, autoilun ja muiden liikkumismuotojen ketjun. Tilaisuuden juontaa televisiosta tuttu Sampo Marjomaa.

HSL haluaa ohjata ihmisiä liikkumaan kestävästi. Helsingin seutu kasvaa kovaa vauhtia ja HSL:n tavoitteena on ohjata liikenteen kasvu joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn.

Lue lisää: 

www.hsl.fi/liikkujanviikko

www.liikkujanviikko.fi