Hanki kausilippu ennakkoon ja vältä ruuhkat myynti- ja palvelupisteissä maanantaina 29.4.

HSL:n joukkoliikenne astuu uuteen aikaan lauantaina 27.4., kun uudet vyöhykkeet muuttavat lippujen matkustusalueet. Kuntien sisäiset ja seutuliput jäävät historiaan, ja lippu ostetaan vyöhykkeille ABCD. On odotettavissa, että maanantaina 29.4. on liikkeellä tavallista enemmän kausilipun ostajia. Jos haluat välttää ruuhkat myynti- ja palvelupisteissä, voit ladata korttisi jo ennakkoon tai ostaa kausilipun HSL-sovellukseen.

Voit ladata HSL-kortillesi kausilipun, jonka voimassaolo alkaa ennen uudistusta ja jatkuu muutospäivän yli. Jos kausilippusi on voimassa 27.4., sen matkustusalue muuttuu automaattisesti uusien vyöhykkeiden mukaiseksi.

Voit ostaa kausilipun myös HSL-sovellukseen, sillä sovelluksenkin kausilippu muuntuu 27.4. uusien vyöhykkeiden mukaiseksi. Nyt myös korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijat voivat ostaa kausilipun sovelluksella. Lue lisää

Jos sinulla ei ole vielä HSL-sovellusta, voit ladata maksutta Android- tai iPhone-älypuhelimiin sovelluskaupasta. Lue lisää

Näin liput muuttuvat 27.4. klo 04.30:

 • Helsingin sisäinen -> AB
 • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
 • Seutulippu -> ABC
 • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
 • Kirkkonummi–Siuntio -> D
 • Lähiseutu 2 -> BCD
 • Lähiseutu 3 -> ABCD

Kolmas vaihtoehto on, että lataat kortillesi jo nyt kausilipun, jonka voimassaolo alkaa muutoksen jälkeen, vaikkapa maanantaina 29.4. Valitse tällöin ylläolevasta taulukosta itsellesi sopiva lippu käänteisesti. Esimerkiksi jos tarvitset jatkossa BC-lipun, lataa kortillesi ennakkoon Espoon tai Vantaan sisäinen kausilippu. Jos lippusi on jatkossa ABC, lataa nyt seutulippu jne. Voit tehdä näin, kun valitset lippusi alkupäiväksi jonkin päivän uudistuksen jälkeen.

HSL-kortilla voi olla voimassa myös kaksi kautta peräkkäin. Jos sinulla on kortillasi voimassa oleva kausilippu, voit ladata sen perään valmiiksi kauden, joka alkaa vasta uusien vyöhykkeiden aikaan. Kausilipun voimassaolo voi alkaa heti tai 1–60 päivän kuluessa ostohetkestä. Kausilipun pituus voi olla 14–366 päivää.

Kausilipun matkustusalueen voi vaihtaa palvelupisteessä

Jos kausilipun matkustusalue ei vastaa matkustustarpeitasi, voit käydä vaihtamassa sen palvelupisteessä. Nyt vyöhykeuudistuksen yhteydessä matkustusalueen voi muuttaa ilman kuuden euron käsittelymaksua.

Jos uusi kausilippu on vanhaa edullisempi, hintojen erotus ladataan arvoksi HSL-kortillesi. Voit käyttää arvoa joko yksittäisten matkojen tai kausilipun maksamiseen. Jos taas uusi kausilippu vanhaa kalliimpi, maksat erotuksen palvelupisteessä.

Lipunmyynnissä poikkeuksia lauantaina 27.4.

Lipunmyynnissä on poikkeuksia lauantaina 27.4., koska myyntijärjestelmiä päivitetään.

 • HSL-kortille ei voi ladata kautta eikä arvoa eikä kortin asiakasryhmää tai tietoja voi päivittää.
 • Osa automaateista, palvelupisteet, kioskit ja marketit eivät myy lippuja.

Mistä lippuja voi ostaa 27.4.

 • Kertalippuja voi ostaa HSL-sovelluksella, HSL:n kertalippuautomaateista, Helsingin pysäköintiautomaateista ja bussinkuljettajilta.
 • HSL-kortilla olevaa kautta ja arvoa voi käyttää normaalisti. Lataa siis korttisi ennakkoon!
 • HSL-sovelluksella voit ostaa myös vuorokausi- ja kausilippuja.

 

Myynti- ja palvelupisteiden sekä automaattien yhteystiedot: hsl.fi/myyntipaikkahaku

Lisätietoa uusista vyöhykkeistä ja lipuista: hsl.fi/uudetvyöhykkeet